Havi 40 ezerért szerződött a pécsi önkormányzattal a Péterffyt ekéző Vicze Csilla

2019. szeptember 9. 11:40 2019. szept. 9. 11:40

2017. április elsejétől 2019. szeptember 30-ig szerződött a pécsi önkormányzattal Vicze Csilla, a Fidesz mögé visszatalált ÖPE volt politikusa, Péterffy Attila független polgármester hangos kritikusa – derítette ki lapunk egy közadatigényléssel.

Az önkormányzattól kikért szerződés szerint a 2016 januárjától 2017 márciusától a pécsi közgyűlésben az ÖPE színeiben politizáló Vicze feladata a helyi identitás megőrzésének elősegítése, helyi értékek felkutatása, rendszerezése, bemutatása, helyi hagyományok ápolása, a fenti tárgykörökkel kapcsolatos projektek (pl. régészeti múzeum, várostörténeti múzeum) előkészítése, megvalósítása. Mindezekért havi 40 ezer forintra jogosult, a fentieken kívül egyéb juttatás csak külön megállapodás alapján lehetséges.

A dokumentum szerint a teljesítés kizárólag Vicze Csilla személyes közreműködésével lehetséges, aki a dokumentum aláírásával kijelentette, hogy az említett tevékenységek elvégzéséhez szükséges szakértelemmel rendelkezik. Hogy a szerződést időközben felmondta-e bármelyik fél, azt nem tudni.

Vicze Csilla a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjeként durván nekiment a Mindenki Pécsért Egyesület független polgármesterjelöltjének, a pécsi hőerőművet 2008-2015 között vezető Péterffy Attilának az önkormányzati lap szerint.

Az ex-ÖPÉ-s azt hangoztatta, a Civilek a Mecsekért Mozgalom és a Civilek a Zengőért Mozgalom hiába kérték 2009-ben, 2011-ben és 2012-ben is levélben a famennyiség minőségi, mennyiségi és származási helyének ellenőrzésének lehetőségét, hogy a beléptetés kontrollját szúrópróbaszerűen biztosítsák, ezt állítása szerint Péterffy soha nem engedte meg. Felrótta azt is Péterffynek, hogy  regnálása alatt mintegy 3 millió tonna fát égettek el az erőműben.

Péterffy még a nyáron tartott egy sajtótájékoztatót, ahol tényekkel, adatokkal, grafikonokkal vágott vissza az őt erdőégetőnek titulálóknak. Itt kiderült, vezérigazgatósága idején csökkent az erőműben felhasznált hengeresfa-mennyiség. Állítása szerint évente 20-25 ezer tonna mecseki fa került a hőerőműbe, és nem a bútoripari minőségű faanyagból termeltek energiát, hanem a silány minőségű fából, melynek ára mintegy tizede a nemesebb célra felhasználható fának.

 

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP