Hipp-hopp meglett a kivitelezője a 2015-re megígért kosárakadémiának

2017. február 16. 14:53 2017. feb. 16. 14:53

Kiderült végre, mely cég építheti a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, a ZÁÉV Zrt. lett a nyertes a tavaly kiírt közbeszerzésen. A tervek szerint szűk másfél éven belül készen lehet. Eredetileg 2015 őszén már állnia kellett volna a létesítménynek.

Megvan végre a nyertese a Nemzeti Kosárlabda Akadémia megépítésére még tavaly kiírt közbeszerzésnek, a ZÁÉV Zrt. építheti az akadémiát, Páva Zsolt pécsi polgármester ezt nyilatkozta az önkormányzati lapnak.

Az akadémiát még 2014-ben jelentették be, az akkori tervek szerint 2015 őszén már állnia kellett volna a létesítménynek a volt pécsi szennyvíztelepen (az Expo Center és a Pláza közti terület vásártérhez közelebbi részén) - azonban az elmúlt években nem történt szinte semmi. Kiírtak ugyan egy közbeszerzést 2015 novemberében (tehát már eleve az eredetileg beígért határidő végén), aztán az érvénytelen lett, végül tavaly novemberben jött egy újabb kiírás - olvasható korábbi cikkünkben.

Az akadémiára a kormány ad 1,7 milliárd forintot, az önkormányzatnak a telket és a közművesítést kell magára vállalnia. A mostani tervek szerint egy 3800 négyzetméteres központi sportcsarnok készül, melyben a 400 fős padsoron kívül mobil lelátók is lesznek. A területen kollégiumot is építenek, 32 darab kétfős szobával, és a hozzá kapcsolódó betegszobával, tanári pihenővel, étteremmel, ennek alapterülete 1800 négyzetméter lesz.

A kosárakadémiának a jelenlegi állás szerint szűk másfél éven belül kész kell lennie.