Idén tavasszal lehet kész a tavaly tavaszra ígért uránvárosi piac

2019. február 11. 16:02 2019. feb. 11. 16:02

Tavaly tavaszra ígérte először a Fidesz az uránvárosi piac és körzetének meg- és felújítását, aztán ez idén január 31-re tolódott. Most kiderült, tavasztól lehet majd vásárolni a Hajnóczy utcában.

Mint ismert, a Fidesz Hoppál Péter országgyűlési képviselő személyében eredetileg tavaly tavaszra ígérte az uránvárosi piac és szűkebb környékének rendbetételét, aztán szeptemberben kiderült, hogy idén január 31-re módosították a határidőt.

Január 31-én a Pécsi STOP megnézte, hogy elkészült-e már a piac, de csak sürgölődő munkásokat láttunk a helyszínen.

[gallery="142" picture="14764"]

A Pécsi Újság.hu cikkében Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetője azonban újabb "dátumot" dobott be a köztudatba: az érkező tavaszt.

Mint a cikkből kiderül, a piac két új épületének és a csarnoknak a használatbavételi engedélyezése zajlik, a zöld város-programban szereplő Hajnóczy és Bihari utcákban a munkálatokat pedig várhatóan májusra végzik el.

A cikk szerint "a piac megnyitásához kivitelezői munka már nincs hátra, tehát mindennel elkészültek a kivitelezők, így a használatbavételi engedély megszerzését követően visszaköltözhetnek a bérlők és megnyithat a piac.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tavasszal, várhatóan legkorábban egy, legfeljebb két hónapon belül a piac megnyithat, a konkrét időpont attól függ, hogy mikor lesz meg az engedély, illetve mikor tudnak visszaköltözni a bérlők, s nekik mennyi időbe telik újra elindítani a boltjaikat.

Addig azonban még sok adminisztrációs teendő van, a városnak szerződést kell kötnie a Pécsi Vagyonhasznosítóval az üzemeltetésre, nekik pedig a bérlőkkel. Ezt követően pedig minden üzletnek üzemelési engedélyt kell kérnie az új helyre."

- áll a cikkben.

Összefoglalva tehát: a húsvéti tojást már lehet, hogy a piacról lehet majd beszerezni, de a farsangi időszakban vásárolni még nem lehet a Hajnóczy utcában.