Ismét nagyot szakíthat Várhegyi cége

2012. február 20. 18:26 2012. feb. 20. 18:26

Új közbeszerzést ír ki Pécs városa kommunikációs tanácsadásra. A 14 millió forintos közbeszerzés a decemberihez hasonlóan ismét meghívásos lesz, és ismét ott van a Prestige Média Kft. a három lehetséges befutó között. Vajon ki jár jól?



Decemberben a két ünnep között döntött a pénzügyi bizottság a 2012 január 1. és 2012 március 31. közötti időszakra szóló kommunikációs megbízásról. A Prestige Média Kft. lett, amelyet Várhegyi Attila, a Fidesz egykori pártigazgatója irányít. A cég azóta nyer rendszeresen megbízásokat Pécsett, hogy az ő segítségükkel nyerte el Páva Zsolt a pécsi városvezetői posztot.
A pénzügyi bizottság most újabb közbeszerzés kiírásáról dönthet, a nyertes cég 14 millió forintot kaphat kommunikációs tanácsadási feladatok ellátására. A hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásra három céget hívtak meg: az Imagine Creative Consulting Kft.-t, a Well Reklámügynökség Kft.-t és a Prestige Media Kft.-t. A három Kft. mindegyike budapesti, így meglehetősen sérül a fideszes városvezetés elve, hogy a pécsi cégeket kell segíteni, illetve a Pécs a pécsieké stb. A 14 millió forintért a nyertes cégnek az alábbi feladatokat kell ellátni:
- Kommunikációs stratégia kialakítása és folyamatos gondozása
- Kommunikáció-tervezés és tanácsadás
- Kríziskommunikációs tanácsadás
- Eseménymarketing tervezés és tanácsadás
- PR tervezés és tanácsadás
- Internetes levelezés

Az indoklás szerint "az EKF évadnak és az azóta megrendezett számos színvonalas rendezvénynek köszönhetően Pécsnek esélye van arra, hogy a régióra gyakorolt kulturális hatását, a város és a térség látogatottságának folyamatos növekedését, valamint a potenciális befektetők számára vonzóbbá tételét elérje. Ennek érdekében fontos egy olyan professzionális kommunikációs tevékenység kialakítása és folytatása, amely segíthet a fenti célok elérésében. Az elmúlt időszak pozitív hatásait, eredményeit célszerű kiaknázni és tovább vinni, hiszen a városról már kialakult image megtartása, illetve javítása így kevesebb költséggel és erőfeszítéssel érhető el. Ezen tevékenység ellátására a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának célszerű külső kommunikációs tanácsadót igénybe vennie." - olvasható az előterjesztésben.

A Prestige Media Kft. jó esélyekkel indul a közbeszerzési eljáráson, hiszen már több megbízást is elnyert a fideszes városvezetéstől. Tavaly egy 17 milliós szerződést kötöttek a céggel, de több kontraktus is volt a Várhegyi vezette cég és a város között. A társaság 2011 április 13-a és június 6-a között végzett munkájáért bruttó 4,7, június 7-e és szeptember elseje közötti bruttó 7,5 millió forintot kapott munkájáért.