Jogerősen is elítélték Páva Zsolt volt kampányfőnökét

2019. április 4. 12:47 2019. ápr. 4. 12:47

A Pécsi Törvényszéken csütörtökön délelőtt jogerősen elítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért Kapitány Gergely pécsi újságírót, Páva Zsolt volt kampányfőnökét.

Kapitány Gergely viselt doglairól februárban írtunk. Akkor Szegeden ítélték el, nem jogerősen Kapitány Gergelyt, akinek érdekeltségeihez különböző szerződések nyomán 2009 és 2014 között 73 millió adófizetői forint vándorolt a pécsi önkormányzattól és cégeitől, de még a sógornője vezette cég is kapott 12 milliót. Mint ismert, a korábban – többek között – a Hír TV és a Echo TV volt munkatársa előbb Páva Zsolt kampányfőnökeként tűnt fel, 2012-ben vette át a pécsi Médiaközpont vezetését, ma az OK Pécs! nevű hírportál tulajdonosa és vezetője, valamint a Szegedma,hu főszerkesztője.

Éppen ez utóbbi munkahelye, illetve egy hamis levél közlése miatt ítélték el első fokon Szegeden: 2 év próbára bocsátották. Kapitány akkor lapunknak eljuttatott reakciója szerint a szegedi Járásbíróság vele szemben meghozott mostani döntése mindössze egy részítélet, a kiszabható legenyhébb szankcióval, de ezt is elfogadhatatlannak tartja, mert teljesen vétlen volt az ügyben.

Csütörtökön délelőtt viszont már jogerősen ítélték el a pécsi újságírót egy másik ügyben, amellyel korábban a SzabadPécs foglalkozott behatóbban.

„Egy OK Pécs-cikkben Kapitány Gergely azt írta, hogy egy, a Fővárosi Törvényszék előtt Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által Bachar Najari ellen indított perben egy, tanúként kihallgatott értékbecslő hamisítással vádolta meg Najarit. Az akkori cikk szerint az értékbecslő azt mondta bíróság előtt, hogy Bachar Najari kérte tőle, hogy emelje meg a később a Zsolnay Zrt.-be 300 milliós értéken beapportált hajmáskéri ingatlan értékét a becslésében, de ő erre nem volt hajlandó. A valóság ezzel szemben az volt, hogy az értékbecslő ilyen tartalmú vallomást nem tett”

- írta a Szabad Pécs.

Kapitányt ebben az ügyben első fokon 500 ezer forint, ki nem fizetése esetén elzárásra változtatható pénzbüntetésre ítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért, mivel súlyosan megsértette Bachar Najari jó hírét és személyiségi jogait.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, annyit változtattak rajta, hogy mivel a főszerkesztő két kiskorú gyermekről gondoskodik, a pénzbüntetést egy év próbára bocsátásra változtatta.

Forrás: pecsistop.hu