Jövő héten beköltözik a Mikulás pécsi otthonába

2023. november 14. 10:28 2023. nov. 14. 10:28

November 23-án, éjszaka a Mikulás ismét a Márkus Színházba költözik, ahol két hétig vendégeskedik.

Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, mos fogat, alszik és eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, valamint gondoskodik az egerekről a műhelyben. A MárkusZínház társulata várja a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, dédit, hogy megtekinthessék a Mikulás mindennapjait Pécsett. Egy hét múlva megnyílik a Mikulás szobája, ahol a társulat tart tárlatvezetést új információkkal, a Mikulás kedvenc teájával, mézeskalácsával és számos meglepetéssel. Idén rajzversennyel is készülnek, ahol három kategóriában, óvodásoktól felnőttekig, pályázhatnak a pécsiek.

A Mikulás a legjobb rajzot egy Északi-sarkon készült különleges ajándékkal jutalmazza. A társulat örömmel várja az érdeklődőket, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyi időszak kezdetét.

A nagyszakállú egy kedves levelet is küldött a pécsi gyerekeknek és szüleiknek, alább elolvashatjátok sorait:

 

Drága Gyermekek, és jó szüleik!

Remélem, levelem jó egészségben talál mindnyájatokat!

Megint eltelt egy év, s mi itt az Északi-sarkon kitartóan készülünk arra, hogy idén is minden gyermek csizmácskájába tegyünk egy-két jó szót, bátorságot, reményt, hitet, jókedvet. Készülnek az ajándékok, lesem titkos szavaitokat, álmaitokat, kívánságaitokat. Hitetek erőt ad nekem minden évben a folytatáshoz, s ezért nem tudok elég hálás lenni Néktek.

Olyan nagy szeretettel gondolok rátok egész évben, és most újra itt az idő, hamarosan Csengő szarvasommal ismét elindulok felétek. Ha minden csillag a helyén áll, akkor November 23-án éjjel érkezem a hűvös északi széllel (lessétek majd az eget!), és beköltözöm szeretett pécsi műhelyszobámba, a Márkus Színbe.

Gyertek, kukucskáljatok be a szobámba, apával, anyával, a családdal közösen! Lili tárlatvezetései alkalmával pedig megtudhatjátok miféle különös, néha hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használok a mindennapokban, mi a kedvenc sportom, hogy hívják a kedvenc rénszarvasomat, miért teszek kisfókákat a párnám alá, mennyi különös nyelvet beszélek, vagy hogyan tájékozódom az égen…
Várom leveleiteket és rajzaitokat a pécsi postaládámba már november 15-től, a rajzverseny nyerteseinek pedig különleges északi ajándékkal is készülök!

Szeretettel Ölellek Benneteket!

Mikulás

 

 

Forrás és fotó: Pécsma