Kapcsolat Vasarely és a Forma-1 között: jön a Múzeumok Éjszakája Pécsett!

2024. június 12. 10:42 2024. jún. 12. 10:42

Nagyszerű hír a kultúra kedvelőinek: idén is számos programmal várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján a város különböző helyszínein.

A Múzeumok Éjszakája alkalmából, június 22-én 18 órától számos programmal várják az érdeklődőket. A Cella Septichora Látogatóközpontban kézműves foglalkozásokkal, mozaik- és ékszerkészítéssel várják a látogatókat, míg az Ókeresztény Mauzóleumban római társasjátékok és viseletek próbálhatók ki. A Cella Septichora bejáratát fényfestés díszíti, és éjszakai tárlatvezetések is lesznek.

A Janus Pannonius Múzeumban ókori olimpiai játékok, török kultúra bemutatók, valamint Csontváry Kosztka Tivadar műveit bemutató tárlatvezetések várják a látogatókat. A Modern Magyar Képtár és a Zsolnay Múzeum is érdekes programokkal készül, beleértve tárlatvezetéseket és interaktív foglalkozásokat.

A fesztivál programjai ingyenesen látogathatók, részletek és jegyinformációk a jpm.hu/muzeumokejszakaja oldalon találhatók, de IDE kattintva a hivatalos Facebook-esemény is megtekinthető, böngészhető.

 

Forrás: PécsMa