Kedvezményes telekvásárlással segíti a pécsi fiatalokat az önkormányzat

2021. november 24. 09:29 2021. nov. 24. 09:29

Ahogyan arról a lapunk is beszámolt, októberben startolt el a Dénesi Ödön Program, amelynek célja a helyi fiatalok helyben tartása.

A program keretein belül a fiatalok pályázhatnak összközműves építési telekre kedvezményes áron. Már csak pár napig lehet pályázni, ugyanis november 30-án zárul a program első köre.

Kapcsolódó: Elstartolt a Dénesi Ödön kedvezményes pécsi telekvásárlási program, itt vannak a részletek!

Jövőhét keddig van lehetőség még benyújtani a pályázatokat a városi északkeleti részén, a Mécses utcában található 15 építési telek egyikére. A megpályázandó telkeket a piaci ár 50 százalékáért vásárolhatja meg majd a nyertes pályázó. A pályázatot minden 18-40 év közti pécsi fiatal nyújthat be. Az elbírálásnál előnyt élveznek majd a családi adókedvezményre jogosultak, illetve a felsőfokú végzettséggel, szakképzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkezők.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

A november 30-ig beérkező pályázatok közül egy bírálóbizottság választja majd ki a nyerteseket és az eredményt 2022 márciusában hirdetik ki.

Amennyiben a program mostani szakaszra sikerrel zárul, az önkormányzat további telkeket fog felkínálni a jövendőbeli pályázóknak. Ezek a telkek kertvárosban lesznek, illetve Csaba István (Pécs Jövője-MSZP) elárulta, hogy a program második részében Nagyárpád is bekerülhet a pályázható telkek közé.

A pályázati kiírás itt érhető el.