Kényszertörölték Pécs új gazdasági bizottsági elnökének cégeit

2019. november 7. 09:55 2019. nov. 7. 09:55

Kényszertörléssel szüntettek meg három olyan céget 2016 végén, amelyben Nyőgéri Lajos, volt szocialista városi elnök, az új testületben MSZP-s pécsi városházi képviselő, a gazdasági bizottság elnöke volt cégvezető, illetve tulajdonos vagy résztulajdonos, emiatt a politikus sem cégvezető, sem vezető tiszségviselő nem lehet még két évig - értesült a Szabad Pécs.

Nyőgéri a lapnak azt mondta, a volt cégek kapcsán hibáztak, ő is és egy másik személy is. Vállalta a felelősséget, minden ügyet rendezett, amit ennek kapcsán rendezni kellett, szavai szerint sem az államot, sem bármely más társaságot, egykori partnereit kár nem ért. Arra a kérdésre, hogy lemond-e a bizottsági elnöki tisztségéről, azt mondta, ez a céges ügy a képviselői munkájával semmilyen összefüggésben nincsen, jogilag sem érinti, a cégvezetéstől tiltották el, nem a képviselőségtől, azaz nem tervez ilyen lépést.

A lap Péterffy Attila polgármestert is kereste az ügyben, aki azt mondta, egy cég kényszertörlésének sokféle oka lehet, megismerve azonban ennek a konkrét ügynek a hátterét és a tényeket, nem tartja indokoltnak Nyőgéri bizottsági elnöki posztról való lemondását.

 

Forrás: Szabad Pécs