Később indult a felújítás, csúszhat a tanévkezdés a Jókai suliban

2019. augusztus 28. 14:38 2019. aug. 28. 14:38

Információink szerint nem lesz tanévkezdés szeptember 2-án a pécsi Jókai utcai iskolában, mivel a suli felújítása a közbeszerzési eljárás során felmerült akadályok miatt a tervezettnél később kezdődött meg. 

A hivatalos nevén Pécsi Jókai Mór Iskolánál megkezdődött munkálatokról augusztus 8-án írt a város lapja, mely szerint a beruházás értéke 310 millió forint, ebből a pénzből energetikai korszerűsítés, akadálymentesítés, nyílászárócsere, fűtőtestcsere és lámpatestcsere is megvalósul. A cikk szerint a kivitelezőnek biztosítania kell a munkák ideje alatt az iskola zavartalan működését, a beruházásnak a tanítási órák legkisebb zavarásával kell folynia.

Lapunk úgy értesült, hogy az iskolában valószínűleg nem tudják megtartani szeptember 2-án a tanévkezdést a munkálatok miatt. Információink szerint a szülők erről tegnap kaptak értesítést, azzal a kiegészítéssel, hogy jelezzék, ha le szeretnék mondani a már befizetett étkezést, illetve azt is, hogy kell-e gondoskodni gyermekfelügyeletről. Felmerült az is, hogy a tanévkezdés szeptember 9-re csúszik, ha pedig ez megtörténik, az így kieső napokat elviekben pótolni kell. Úgy tudjuk, ötlet szintjén felmerült, hogy a pótlásokat szombaton is megtarthatják, de erről hivatalos értesítést nem kaptak az érintett szülők.

Értesüléseink szerint a 10 hónapos munkát elnyerő kivitelezőnek már június elején meg kellett volna kapnia a munkaterületet, de a közbeszerzési eljárás során felmerült akadályok miatt csak augusztusban indult meg a beruházás. Jelenleg száznál több ember dolgozik az iskolánál, úgy tudjuk, a kivitelező azt az ígéretet tette az iskola felé, hogy szeptember 2-re átadja azt a szárnyat, ahol az oktatás zajlik. Ez a tervek szerint meg is történik, az osztálytermek elkészülte vasárnap estére várható. 

Lapunk úgy tudja, a kialakult helyzet miatt szerda délután a pécsi városházán megbeszélést tartanak, ahol az iskola is képviselteti magát.

 

 

Szerző: H. V.
 

Forrás: Pécsi STOP