Kiviharzottak a közgyűlésről Kővári Jánosék, amikor a pedofilbotrányról kérdezték őket

2024. február 20. 11:26 2024. feb. 20. 11:26

Pattanásig feszült a hangulat kedden reggel, a pécsi közgyűlés termében, amikor a városvezető frakciószövetség kérdésekkel kezdte el bombázni a kormánypárti képviselőket a bicskei pedofilbotrány kapcsán.

A városvezető frakciók képviselői sorra megszólították kérdéseikkel a fideszes képiselőket. A kérdések ugyanazok voltak: meddig vállalnak közösséget egy olyan kormánnyal, ami kegyelmet adott egy pedofilt védő és segítő embernek?

Egyszerű válaszadás helyett inkább kivonultak a teremből.

Berényi Zoltán és Kővári János háborodott fel leginkább a kérdések hallattán, először a jegyzőhöz fordultak, hogy szabályszerű-e az, hogy ilyen kérdéseket tesznek fel nekik a Pécsi Jövője Frakciószövetség tagjai. Azt sérelmezték, hogy ezeknek a kérdéseknek semmi köze a képviselői munkájukhoz. Majd az egyszerű válaszolás helyett, sértődötten kivonultak a teremből, szóval egyelőre nem tudhatják meg a pécsiek, hogy a pécsi kormánypárti képviselőknek mi a véleményük a pedofilbotrányról, csak annyit, hogy feszes mellkassal álltak ki Novák Katalin mellett.

Kapcsolódó: Hoppál Péter egy erkölcsi roncs, de az ütemérzéke páratlan

Múlt héten a Pécs Jövője Frakciószövetség egy közleményben szólította fel a helyi fideszes képviselőket, hogy azonnal határolódjanak el a pedofilsimogató rendszerüktől:

Sunnyogás helyett határolódjon el végre a pécsi Fidesz a pedofilsimogató rendszerüktől  

Mi, a Pécs Jövője városvezető frakciószövetség tagjai elítéljük a Fidesz-rendszert, azt a velejéig romlott rendszert, amely visszaengedett a társadalomba egy pedofil-ügyben elítélt bűnözőt.

Városi politikusokként mindannyiunknak felelőssége van abban, hogy a pécsi közéletben világos helyzetet teremtsünk: pedofiloknak nincs helye közöttünk!

 Felszólítjuk a Fidesz-ÖPE-KDNP pécsi képviselőit, hogy ők is haladéktalanul határolódjanak el a pedofil-ügyben elítélt bűnözőnek kegyelmet adó rendszerüktől! 

 Pécs Jövője Frakciószövetség