Hoppál Péter egy erkölcsi roncs, de az ütemérzéke páratlan

2024. február 15. 16:56 2024. feb. 15. 16:56

Korábban már megírtuk, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője, a kiemelt kulturális ügyekért felelős minisztere és kormánybiztosa, Dr. Hoppál Péter nem hajlandó a pedofil ügyben érintett, bántalmazott gyermekek mellett kiállni, sokkal inkább Novák Katalint és Varga Juditot támogatta, akik azóta lemondtak tisztségükről. Most Balog Zoltán mellett is kiállt.

Hoppál Péter kormánybiztos, Baranya megyei országgyűlési képviselő mindig a lehető legrosszabb időzítéssel támogatásáról biztosította Novák Katalint és Varga Juditot is. „Mindenképp kiállok Novák Katalin mellett! Méltóbb vagy! Mindent köszönünk, Elnök Asszony!” – írta majd később Vargának is üzent: „Kiállok Varga Judit mellett is! Köszönünk mindent, Miniszter Asszony!”. A posztok után gyakorlatilag pillanatokon belül le is mondott Novák és Varga is.

A történet itt még nem ért véget, Hoppál újra akcióba lépett Facebook-oldalán és ezúttal Balog Zoltán támogatásáról is biztosította követőit. De nézzük első körben az emberi oldalát. Hoppál Péter szerint - a Facebook-on látható bejegyzések alapján - teljesen rendben van, hogy szabadon engednek egy pedofil ügyben érintett bűnözőt, ugyanis amikor kirobbant ez a hír, csak hallgatott, napokig semmilyen információt nem közölt közösségi oldalain, csak sumákolt. A bántalmazott gyerekekben örökre nyomot hagy az ilyen aljas, erkölcstelen bűncselekmény. Sovány vigasz lehetne, ha az elkövetők és a bűnrészesek soha többé nem kerülnének szabadlábra. Ez az azonban a Fidesz kormányzása alatt nem ilyen egyszerű, simán kegyelmet kaphatnak a bűnözők. Novák Katalin lemondott köztársasági elnöki tisztségéről, hiszen tavaly áprilisban ő adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóhelyettesének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is kénytelen volt távozni a közéletből. Hoppál Péter széles mellénnyel inkább őket támogatta, mint a bántalmazott gyermekeket.

Most a lehető legjobb erkölcsi érzékkel Balog Zoltán mellett is sikerült kiállnia, aki elismerte, hogy támogatta K. Endre kegyelmi kérvényét és egyetértett azzal, hogy súlyos bűnei ellenére kegyelmet kapjon. Azóta már többen azonnali lemondásra szólították fel, mégis egyelőre megmaradt református püspöknek, nem távozott a posztjáról. Azért akad olyan, aki el tudott határolódni az ilyen viselkedéstől, olyannyira, hogy Mellár Tamás, független országgyűlési képviselő a Magyar Református Egyház közösségét is elhagyta. Hoppál Péter viszont nem ilyen. Ő továbbra is azt gondolja, hogy teljesen rendben van a pedofilok szabadon engedése. Ez lenne az a hangzatos konzervatív keresztény értékrend, amit szinte nap, mint hallunk valamelyik fideszestől? És továbbra is azt gondolják ezek az élősködő politikusok, hogy egy alkotmánymódosítással meg vannak oldva a problémák? Egyáltalán miért kell egy alkotmánymódosítás ahhoz, hogy ne kapjanak pedofilok kegyelmet, ez nem egy teljesen magától értetődő dolog a Fidesznél?

 

Na de akkor vegyük sorra röviden Hoppál Péter időzítését:

1. Kiáll Novák Katalin mellett --> elismeri bűnösségét --> lemond
2. Kiáll Varga Judit mellett --> elismeri bűnösségét --> lemond
3. Kiáll Balog Zoltán mellett --> elismeri bűnösségét --> lemondásra szólítják fel (amint ebben változás történik, cikkünket frissítjük)

Mindannyiunk közös érdeke lenne, hogy a 4. pont az legyen, hogy az erkölcsileg roncs, fideszes Hoppál Péter megtartsa óramű pontosságú Facebook-bejegyzés ütemérzékét és legközelebb Orbán Viktor mellett álljon ki, mert amikor kiderül a bűnössége, akkor a miniszterelnöknek kell majd lemondania, aki minden jel szerint bűnrészes a pedofil ügyben.

És hogy Hoppál Péter fideszes cimborái és frakciótársai mit gondolnak az ügyről, arról kedden, a közgyűlés előtt kérdeztük őket: