Kivonult az ellenzék a pécsi közgyűlésről - élő videó!

2018. december 13. 09:26 2018. dec. 13. 09:26

A rabszolgatörvény, a beterjesztése és elfogadása ízléstelen körülményei Pécsett sem maradtak visszhang nélkül: az ellenzéki erők csütörtökön reggel kivonultak a fideszes vezetésű közgyűlés üléséről. Élő videó a cikkben.

Elindult a decemberi pécsi közgyűlés, ám az ellenzéki képviselők napirend előtt mindannyian felszólaltak.

Elsőként Fogarasi Gábor (Jobbik) jelezte, hogy a szerdai budapesti események miatt és a Fidesz demokráciát bontó intézkedései miatt nem kíván részt venni a közgyűlési munkában, a mai napra szóló tiszteletdíját pedig jótékony célra ajánlotta fel.

Gulyás Emil (MSZP) is felszólalt, szerinte a tegnapi események is azt mutatják, hogy a Fidesz egyre inkább szintet lépett a demokrácia lebontásában, elítéli a rabszolgatörvényt, a közigazgatási bíróságok kormány alá rendelését, ezért tiltakozásul nem vesz részt a közgyűlésen, a mai napra szóló tiszteletdíját ő is jótékonysági célra ajánlja fel. Cserfainé dr. Kovács Ágnes is csatlakozott az előtte szólókhoz.

Kunszt Márta (DK) a rabszolgatörvény törvénytelen megszavazása miatt tiltakozott, Kóbor József (LMP) is ugyanezért, valamint a közigazgatási bíróságok fideszes elfoglalása miatt fejezte ki nemtetszését és ők is kivonultak a teremből, de előtte még mai tiszteletdíjukat ők is jótékonysági célra ajánlották fel.

Az ellenzéki képviselők kivonulása után az ellenzéki szerepkörben többször tetszelgő Kővári János (ÖPE) napirend előtt próbált egy humorbonbont elnyomni, miszerint az ÖPE bírni fogja a közgyűlési munkát.

Videónk a képviselők kivonulásáról és az utána tartott közös sajtótájékoztatóról: