Koronavírusos orvosok, betegek, ápolók miatt bezárták a belgyógyászati osztályt a Mohácsi Kórházban

2020. október 15. 13:47 2020. okt. 15. 13:47

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a Mohácsi Kórház két orvosának, 15 ápolójának, illetve egyéb munkakörben alkalmazott munkatársának, valamint hét betegnek, ezt a város polgármestere, Pávkovics Gábor jelentette be csütörtök késő délelőtt a Facebook-oldalán.

Pávkovics Gábort a kórház igazgatója, Csizmadia Csaba tájékoztatta a helyzetről. A közlemény szerint az előírt eljárásrendet követve a betegek a területileg kijelölt ellátó centrumokba kerültek, a kontaktnak minősített dolgozók karanténban vannak. 

"Az osztály valamennyi dolgozóját és betegét teszteltük, az első tesztek eredménye mindenkinél negatív lett. Az új felvételes belgyógyászati jellegű betegek ellátását átmenetileg a Komlói Egészségcentrum (belgyógyászat), valamint a Pécsi Tudományegyetem (gasztroenterológia) végzi, mindaddig amíg  a második teszt megérkezése és a záró fertőtlenítések után, meg nem tudjuk nyitni újra a belgyógyászati osztályt. A többi ellátási területen továbbra is zavartalanul folyik a biztonságos betegellátás.”

- idézte a polgármester a kórházigazgató szavait.

 

 

Csütörtökre Baranyában 29-cel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, az egész Dél-Dunántúlon 66-tal ugrott meg a számuk, országosan pedig 950 új COVID-osról tudni.

(Címlapkép: Facebook/Pávkovics Gábor)

Forrás: Pécsi STOP