Közel félmilliárd kellene még az új pécsi vásárcsarnokra

2019. június 15. 09:32 2019. jún. 15. 09:32

A pécsi önkormányzat feltételes közbeszerzést hirdetett az új pécsi vásárcsarnok megépítésére, ám kiderült, a legalacsonyabb ár is 559 millióval drágább, mint a rendelkezésre álló keret. Ha az önkormányzat spórol, akkor "csak" közel 433 millió forintot kell valahonnan pluszban szereznie.

A pécsi önkormányzat nyári szünet előtti utolsó, júniusi közgyűlésén az egyik előterjesztés az új pécsi vásárcsarnok megépítésével foglalkozik.

A dokumentum szerint az önkormányzat feltételes közbeszerzést hirdetett az új vásárcsarnok megépítésére (amelyet 2014 óta ígérnek, de valahogy hirtelen 2019 lett azóta), ahol kiderült, hogy ugyan rendelkezésre áll a beruházásra 2,5 milliárd forint, ám a legalacsonyabb ajánlat is nettó 559,997 millió forinttal drágább lett a forrásösszegnél (3 059 997 775 forint volt az ajánlat, nettóban).

Az előterjesztés szerint a beruhááson belüli maradványösszegek és tartalékok átcsoportostásával nettó 127 millió forintot lehet nyerni, így "csupán" nettó 432,819 millió forintot kell pluszban valahonnan megszereznie az önkormányzatnak.

Mivel az új vásárcsarnok megépítése feltételes közbeszerzés, ezért a kiírási feltételek között szerepel, hogy az önkormányzatnak joga van támogatási igényt benyújtania pótfedezetre. Ám ha a pótfedezet nem akkora lesz, mint amennyire szükség van, vagy egyáltalán nem lesz pótfedezet, akkor az önkormányzat elállhat a közbeszerzéstől.

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil