Lezárták a belvárost! Erre figyelj, ha busszal mész!

2021. szeptember 18. 12:16 2021. szept. 18. 12:16

Ahogyan azt a Pécsi STOP is megírta ma, azaz szeptember 18-án kerül megrendezésre az I. Pécs Pride. A felvonulás ideje alatt déltől egészen este 18 óráig lezárják a belvárost, a részletekről ebben a cikkünkben írtuk. 

Rendőri készültség

Mint megíruk a mai Pride felvonuláson nagy lesz a rendőri készültség is, a belváráros lezárása pedig azt jelenti, hogy memenni csak az ott élőknek, ott dolgozóknak, illetve a Pécs Pride-ra igyekvőknek lehet majd - dél és este hat óra között - a rendőrség a napokban pedig házról házra is járt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A buszos közlekedést is érinti 

A lezárások nem csupán a gyalogos forgalmat és az autóval közlekedőket érintik, ugyanúgy a busszal igyekvőknek is ügyelniük kell arra, hogy a következő járatok az említett időszakban, terelőútvonalon közlekednek majd. Mutatjuk! 

A Tüke Busz oldalán azt írják, hogy 2021. szeptember 18-án 12.00 – 18.00 óra között a Klimó György utca - Alkotmány utca és Petőfi utca közötti szakasza - mindkét irányban lezárásra kerül. Emiatt érintett járataink terelőútvonalon közlekednek az alábbiak szerint.


30, 130, 103-as járatok
o   Klinikák irányába: Kórház térig eredeti útvonalon, majd Hungária utca - Petőfi utca – Alkotmány u. - majd ismét eredeti útvonalon.
Kimaradó megálló: Kodály Zoltán utca
Terelőútvonalon ideiglenes megálló: Petőfi utca (37-es járat megállója)
Kertváros irányába: Alkotmány utca – Petőfi utca - Hungária utca - Kórház tér, majd ismét eredeti útvonalon.
Kimaradó megálló: Barbakán
Terelőútvonalon ideiglenes megálló: Petőfi utca (37-es járat megállója)

32, 34, 35-ös járatok

Barbakán, Misinatető irányába: Kórház térig eredeti útvonalon, majd Hungária utca – Petőfi utca – Kodály Zoltán utca útvonalon.
Kimaradó megálló: Barbakán
Terelőútvonalon ideiglenes megálló: Aradi vértanúk útja (30Y-os megállója)

32-es járat

Damjanich utcáig eredeti útvonalon, majd Kodály Zoltán utca - Petőfi utca - Hungária utca, - Kórház tér, majd ismét eredeti útvonalon.
Kimaradó megálló: Barbakán
Terelőútvonalon ideiglenes megálló: Kodály Zoltán utca (30-as megállója)

34, 35-ös járatok 

Az Alagútig eredeti útvonalon, majd Kodály Zoltán utca - Petőfi utca - Hungária utca - Kórház tér, majd ismét eredeti útvonalon.
Kimaradó megálló: Barbakán
Terelőútvonalon ideiglenes megálló: Kodály Zoltán utca (30-as megállója) A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Tüke Busz/Pécsi STOP 

Címlapkép: Google Maps