Május 30-án nyithat a Hullámfürdő strandja

2020. május 4. 11:40 2020. máj. 4. 11:40

Szombaton elkezdődött a Hullámfürdő strand részének előkészítése, a városi sportcég ugyanis a tervek szerint május végén újranyitná azt.

A PSN Zrt. honlapján megjelent közlemény szerint a kormány fürdőkre vonatkozó 168/2020-as, valamint a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatban pénteken kiadott, 170/2020-as rendelete értelmében a sportcég vezetősége szombaton egyeztetést tartott a Hullámfürdő és a Sportiskola újranyitásáról.

Mint írták, még nem tisztázott minden részlet, de az a döntés született, hogy megkezdik a fürdő strand részének előkészítését a korábban megszokottól eltérő, május 30-ai, szombati nyitásra.

Május 4-én megkezdődik a kinti medencék fertőtlenítése, tisztítása, majd ezt követően újra feltöltik vízzel a medencéket, így az előzetesen tervezettnél két héttel előbb, a hónap végére minden készen fog állni a vendégek fogadására. A látogatók és a dolgozók biztonságának érdekében biztosan lesznek speciális szabályok, ezek kidolgozása a hivatalos szervek bevonásával, állásfoglalások kérésével zajlik - áll a közleményben.

Ezzel egyidejűleg elkezdődött a sportiskolai edzések újraindításának kidolgozása is, amely magával vonja a létesítmények fokozatos, részleges vagy teljes megnyitását is. Az újranyitási terv rövidesen elkészül, a sportági szakszövetségek és az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalásainak, valamint a apécsi önkormányzat véleményének figyelembevételével.

Forrás: Pécsi STOP