Még mindig nem kapta meg Pécs az Aranyhajó Hotelért a 120 millió forintot

2021. július 22. 16:25 2021. júl. 22. 16:25

Számos cikkben foglalkoztunk a pécsi Aranyhajó Hotel eladásáról. Az átvilágítások nyomán a városvezetés megtette a feljelentést, a rendőrség pedig 17 ügyben is nyomozást indított.

Négy évvel ezelőtt pofátlanul alacsony áron adta el a fideszes városvezetés a pécsi Aranyhajó hotelt, aminek a vételára azóta sem érkezett meg a város számlájára- írja a Napi.hu.

A portál emlékeztetett, hogy még 2019 októberében megválasztott jelenlegi városvezetés rendelt el egy átvilágítást, amelynek során számos feljelentést tettek a város gazdálkodását hátrányosan érintő ügyekben.

Az átvilágítással megbízott ügyvéd, Bodnár Imre a lapnak elmondta, hogy több feljelentést is tettek, de ezek közül az Aranyhajó hotel ügye a leginkább kirívó.

„Információim szerint eddig három gyanúsítottat hallgatott ki a nyomozóhatóság, ez kézzelfogható eredmény. Ez az ügy feltehetően rövidesen eljut abba a szakaszba, hogy vádat emelnek benne” – mondta az ügyvéd.

Kapcsolódó: Átvilágítás: Gyanúsítással élt a hatóság a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi ingatlaneladásai ügyében!

A rossz állapotban lévő hotelt Czéh-Tóth Márk érdekeltségi körébe tartozó Hotel Nick Kft. vette meg összesen 120 millió forintért. A fogadó 12 szobával rendelkezik és ugyanebben az épülettömbben található volt Dóm étteremre. A Napi.hu úgy tudja, hogy több mint 900 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást igényelt a szálloda felújítására a Czéh-Tóth vezette vállalkozás, ez nyolcszor (!) annyi pénz, mint amennyibe maga az ingatlan került.

A legfelháborítóbb az egész ügyben az, hogy a város azóta se kapta meg a vételárat, azaz 120 millió forintot. A pénz, amihez hozzájön az a 39 millió forint, amit a volt menza telkének eladásáért kapott volna város eltűnt az éterben.

A két összeg (159 millió forint) először a vevő ügyvédjének letéti számlájára került, de onnan már nem utalták tovább. Ezért a mostani városvezetés azonnal feljelentést tett.

Végezetül az épület felújítása sem megy rendben, ugyanis az előző hónapokban kétszer is majdnem emberi életeket követeltek a munkálatom, amikor először az állványzat rádőlt a szemben lévő étteremre, utána pedig az épület tetejéről törmelék zuhant le az utcára, ahol éppen óvodások tartózkodtak.


Ezért Pécs város vezetése eljárást indított az ügyben, és úgy döntött: szakértőt von be, akinek kijelölésére Baranya Megyei Mérnöki Kamarát kérte fel.

Forrás: napi.hu