Törmelék zuhant le a járókelők közé az Aranyhajó fogadónál

2021. június 4. 13:24 2021. jún. 4. 13:24

Újabb balszerencsés eset történt pénteken a Király utcában, amikor az Aranyhajó fogadónál törmelékek zuhantak le a magasból a sétáló utcára, ami a legutóbbi esettel ellentétben, most tele volt.

A Pécsma munkatársa jelen volt az eset során és videót is készített, amin jól látszik, hogy méretes darabok estek le vélhetően az épületről. Szerencsére nem sérült meg senki, viszont nagy baj is lehetett volna, ugyanis a videón jól látszik, hogy egy éppen ott gyülekező gyermekcsoportból könnyedén megsérülhetett volna valaki. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Czéh-Tóth Márk, az Aranyhajó fogadó tulajdonosa a lapnak elmondta, hogy:

A műszaki ellenőr elmondása szerint a zárópárkányt bontják épp, ami egy nagyon régi szerkezet volt, nem volt állékony, ezért ennek megfelelően bontották fent alpinisták, lent pedig biztosítva volt a kordon és a közterület is. Engem úgy tájékoztattak, hogy minden biztonsági előírást betartva végezték a munkát. A falszerkezet omlása benne volt a pakliban, de erre a munkatársak fel voltak készülve. Úgy tudom, hogy a lehatárolt kordonon belülre hullott a törmelék, nem a járókelőkre, vagy közéjük

 

Kapcsolódó: Összedőlt egy állványzat a Király utcában

Czéh-Tóth Márkot bizonyára tévesen tájékoztatták, ugyanis a Pécsma által közétett videóból jól kivehető, hogy az utcán landoltak a törmelék darabok.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

"a lehatárolt kordonon belülre hullott a törmelék"

Forrás: Pecsma.hu