Megint arcon verte a közpénz Bánkiék cégét

2019. január 31. 15:02 2019. jan. 31. 15:02

Ismét nem sikerült elkerülnie Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő felesége cégének a közpénzt: a mohácsi lovardára és panzióra kaptak 31,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatás a Kisfaludy-programból.

A Rogán Antal ötletéből kipattant Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 300 milliárd forintnyi támogatást ad szálláshelyek és panziók fejlesztésére az országban - azonban az már kiderült, hogy a politikához közelállók is jól jártak.

A Napi.hu két cikkben - itt és itt - is elemezte, hogy hány, a Fidesz-kormányhoz közeli üzletember részesült támogatásban, de a 24.hu is megtalálta a nyertesek listáján (amely egy szkennelt lista, vagyis nem lehet benne keresni) L. Simon László feleségének érdekeltségét.

A listát mi is átböngésztük, egy ismerős név tűnt fel a nyertes cégek közt, méghozzá a Mohácsi Sport Klub Szolgáltató Nonprofit Kft., amely 31,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Mohácsi Panzió és Lovas Klub fejlesztésére.

A cégben dr. Bánki Ágnes Laura a tulajdonos, aki nem más, mint a mohácsi kötődésű Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, a Parlament gazdasági bizottsága elnökének felesége.

Bánkiék már nem először nem tudtak elhajolni a közpénzek elől, a mohácsi panzió és lovasklubra is többször sikerült már hazai és uniós forrásokat nyerni (pedig egyszer a képviselő arról panaszkodott, hogy Brüsszel kiéhezteti). A Fidesz baranyai erős embere amúgy a gazdasági élet csodatévője, két veszteséges erdélyi cégéből úgy sikerült kiszállnia, hogy azokból 100 millió forintnyi hasznot húzott.

Bánki Erik ügyeiről bővebben ezen a linken lehet olvasni:

pecsistop.hu

null