Megnyit végre az egy évet csúszott uránvárosi piac

2019. március 22. 07:23 2019. márc. 22. 07:23

Tavaly tavaszra ígérték, végül 2019 tavaszára csúszott a beruházás elkészülte.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közleménye szerint március 22-én, pénteken reggel 6 órától ismét birtokba vehetik az uránvárosi piacot a termelők és a vásárlók.

A közlemény szerint a piaccsarnok hétfőtől péntekig reggel 6 órától délután 17 óráig tart nyitva. Szombaton 6:00-14:00 órák között lehet bemenni, vasárnap pedig zárva lesz a csarnoképület (de a csarnok melletti üzlet nyitva tartása egységenként változó).

A piaccsarnok hétfőtől péntekig reggel 06:00-17:00 óráig, szombaton 06:00-14:00 óráig tart nyitva, vasárnap pedig a korábbi gyakorlatnak megfelelően zárva tart, míg a piaccsarnok mellett található üzlet nyitva tartása egységenként változó.

A piaccsarnok melletti található új utcafronti üzletsor üzletei teljesen új és egyedi egységes arculatot kaptak, melyet a Pécsi Vagyonhasznosító tervezett. A közlemény szerint az asztalokat is felújították, a piac területén pedig új illemhelyeket alakítottak ki, a mozgásukban korlátozottakra is gondoltak.

A vásárlóknak ráadásul ingyenes wifi is lesz.

"Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően az utcát új burkolattal látták el, a járdák pedig dísztérkövet kaptak, emellett új parkolóhelyek jöttek létre, míg a biciklivel érkezők számára tároló áll rendelkezésre.

A területen biztonsági kamerarendszer is működik már, továbbá a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. állandó piacfelügyeleti szolgáltatást biztosít" - áll a közleményben.

Az uránvárosi piacnak eredetileg tavaly tavasszal kellett volna elkészülnie, ám a beruházás jó egy évet csúszott önmagához képest. A felújítást közel félmilliárd forintnyi európai uniós támogatásból végezték el.