Megszült a kismama, aki egy sátorban élt Kertvárosban

2016. december 12. 10:13 2016. dec. 12. 10:13

Megszült az a 24 éves nő, aki a volt laktanya területén élt egy sátorban a pécsi kertvárosban, a kórházból a Családi Átmeneti Otthonába kerül majd babájával.

November végén a Bama írta meg, hogy fedél nélkül él Pécsett egy 24 éves, nyolc hónapos terhes kismama. A nő élettársával és annak édesanyjával Bács-Kiskun megyéből költözött a megyeszékhelyre, a cikk szerint egyes információk arról szóltak, hogy idecsalták, majd átverték őket.

A család Kertvárosban, a volt laktanya területén élt sátorban, szerencsére egy védőnőnek ez tudomására jutott, aki értesítette a Mosolymanó Egyesületet is, az anya pedig a Családok Átmeneti Otthonába került.

A Mosolymanó Egyesület a napokban a Facebook-oldalán tette közzé, hogy megszületett a volt hajléktalan kismama babája a kórházban. A neki összegyűjtött adományok egy részét be is vitték neki. Mint írták, a nőnek sem WC-papírja, sem papírzsebkendője nem volt.

A bejegyzés szerint a pécsi Családok Átmeneti Otthona fogadja majd őket, bölcső, pihenőszék és babaruhák várják majd érkezésüket. Ez utóbbiak szállításához segítséget vártak, ami jött is, így eljutottak az átmeneti otthonba az adományok.