Mellár kormánysegítséget kért a méregdrága buszjegyek ellen Pécsnek

2018. július 19. 10:07 2018. júl. 19. 10:07

Mellár Tamás pécsi parlamenti képviselő törvénymódosításra nyújtott be javaslatot, azt kérte, hogy a kormány támogassa a pécsi tömegközlekedést, mert a hamarosan 500 forintra dráguló buszjegy súlyosan korlátozhatja az itt élők városon belüli mobilitását. Nagy „Kisgrófótanépnek” Csaba és Hargitai János, a megye fideszes üdvöskéi segítségével a Fidesz lesöpörte a kezdeményezést.

A függetlenként a Párbeszéd frakcióját erősítő pécsi parlamenti képviselő Facebook-oldalán írt a kezdeményezésről.

A tavaszi választásokon a Baranya 1-es körzetben győztes közgazdász a módosítási javaslat indoklásában azt írta: hamarosan Pécsett lesz az országban a legdrágább a helyi autóbusz-közlekedés. A jegyek 500 forintos ára „a helyi fizetésekhez képest rettentően magas, akár súlyosan korlátozhatja a pécsi lakosok városon belüli mobilitását”, mivel sokak számára ez kifizethetetlen lesz. A pécsi politikus által benyújtott módosítás lehetővé tenné, hogy a kormány támogassa a pécsi tömegközlekedést, ezáltal hozzájárulva a jegyárak alacsonyabban tartásához.

Nem árulunk el titkot: a Fidesz vezette Parlamentben nem ért el sikert a kezdeményezés, a kormánypárti többség nemmel szavazott. Köztük két baranyai kormányoldali képviselő: a Nyugat ura, Nagy Csaba, és Kelet helytartója, Hargitai János sem érezték ezt problémának. (Hoppál Péter és Bánki Erik nem volt ott.)