Mesesétány propaganda módra

2023. június 29. 19:53 2023. jún. 29. 19:53

A kormánypárti média ismét elkövette azt a bravúrt, hogy sikerült eltussolni néhány igen fontos információt egy pécsi hír esetében. A mesesétány ugyan szerepel a cikkben, de az, hogy Péterffy Attilának és Meixner Barnának van némi köze a beruházáshoz, az nem derül ki - legalább is azok számára, akik a bama.hu-n olvasták el az erről szóló cikket.

Mi már korábban beszámoltunk róla, hogy a pécsiek akaratát érvényesítve egy 12 állomásos meseösvény jön létre a Dömörkapunál, az elég rossz állapotban lévő Vidámpark helyén. De ez a BAMA oldalán merőben máshogy néz ki. Ott például egyáltalán nem fontos szempont, hogy a polgármester, Péterffy Attila közbenjárásával indulnak el a munkálatok, de még Meixner Barna, a BIOKOM vezérigazgatójának neve sem szerepel egyetlen egyszer sem a cikkben, akik a Pintér János Parkmegújítási Program keretében alakítják át az eddig szégyenfoltnak mondható, elhagyatott mecseki részt.

Bár a cikk nagyon részletesen beszámol a leendő park különlegességeiről, illetve a meséről, amelyet Császár Levente írt (ő az egyetlen, akinek szerepel a neve az írásban), arra odafigyeltek, hogy a demokratikus szavazás, illetve a pécsi városvezetés egyszer se kerüljön szóba.

A Bamán olvasható Mesesétány mindössze 1 fotót érdemelt, éppen azt, amin egyetlen munkagépen vagy munkaruhán sem látszik a BIOKOM felirat.

Ami még rátesz egy lapáttal az elhallgatásra, hogy ha valaki megnyitja a BAMA főoldalát, akkor gyakorlatilag meg sem tudja találni ezt az írást, mert a főoldalon meg sem jelenik. Ezzel szemben Baukó Éváról, Kozsóról és a meleg ellen kiválóan helytálló vizespóló versenyről bőven akad olvasnivaló.

De vajon miért cél, hogy ez ne látszódjon? Miért hallgatják el ezeket a teljesen alapvető információkat?

És ha mindez nem lenne elég, akkor a célirányos keresésre felbukkanó cikkben ezt ajánlják:

Na de most akkor hogy is van ez?

Indexkép: Pécsi STOP