Mocskosul pörög a pécsi milliárdszámláló

2019. június 5. 08:45 2019. jún. 5. 08:45

Ha még nem láttad, nézd meg: van egy oldal, ahol térképen és számlálóval büszkélkedik Pécs az uniós milliárdokkal. Gondolnád, hogy az elmúlt években 145 milliárd forint landolt a városban! Akkor csak gondold.

Furcsa kis oldalt találtunk:

http://pecs2020.pecs.hu/

Egy térkép, amin az elmúlt évek pécsi fejlesztései láthatók, alul egy számlálóval, ami kissé megtévesztő módon folyamatosan pörög.

A térképen az elmúlt évek fejlesztései láthatók. Túlnyomó többségük uniós támogatással megvalósult projekt, de szemérmetlenül itt szerepeltetik cégek saját beruházásait is, mint például a Harmann 900 milliós fejlesztését.

Az oldalon bőven vannak érdekességek.

Az egyik, hogy soha meg nem valósult fejlesztések is a befejezett sikerprojektek között szerepelnek, mint például a Magasház helyén 134 millióból el nem készült park, az Ifjúsági Ház és parkoló 1,2 milliárdos (nem) fejlesztése, 232 millióból „zöld folyosó” kialakítás Pécs belvárosában, 440 millióért e-buszok a történelmi belvárosban és még lehetne sorolni – ha ráérsz, biztos találsz még remek csemegéket az oldalon.

Az érdekességek közé sorolnánk, hogy kissé megtévesztő módon a lap alján lévő számláló folyamatosan pörög, de valahogy a fő összeg akkor is 145 milliárd marad.

Ám itt van mindjárt a következő furcsaság: az oldal tanúsága szerint az elmúlt mondjuk 10 évben – az EKF fejlesztéseit is rávarrták a térképre, mondjuk - 145 milliárd forint csapódott le Pécsett.

Mutatjuk: 145.000.000.000 forint. Az aprót most hagyjuk.

Egyrészt azért ez érzésünk szerint valamivel nagyobb összeg, mint amekkora fejlesztéseket a pécsiek a bőrükön érezhetnek.

Másrészt kicsit visszásan hat a fideszes városvezetéstől, hogy míg az egyik kezével az alant milliárdokból elsuhanó tájnak integet, a másikkal görcsösen markolja a szeneslapátot a gőzmozdonyban, ami a migráns-sorospárti-ránkrontó Brüsszeles vonatot húzza.

Forrás: Pécsi STOP