Nagy Csaba is az Európai Néppárt kabátjában gyűjtötte az aláírásokat - fotó

2019. április 16. 11:31 2019. ápr. 16. 11:31

A szigetvári polgármester meg elküldte finoman melegebb éghajlatra az országgyűlési képviselőt egy nyílt levélben.

Bár ugyan az Európai Néppárt (EPP) felfüggesztette a Fidesz tagságát nemrég, ez a pártot nem akadályozta meg abban, hogy az EPP kampányajándékaiban nyomják végig az európai parlamenti választáson való elinduláshoz szükséges aláírásgyűjtést.

A 444 elég szép képgalériát rakott össze az EPP ruháiban kampányoló fideszesekről, akik a kétfajta színű kabátokban és baseball-sapkákban (kék és narancssárga, rajta az EPP logójával) gyűjtötték az aláírásokat. (No meg frissítették a Kubatov-listát, ahogy erről egy videó is tanúskodik.) Az Index kérdésére a Fidesz ezt a választ küldte:

"Nincs ebben semmi meglepő, ezek hivatalos EPP kampánytárgyak, melyeket az EPP minden tagpártja rendszeresen megkap, a Fidesz pedig az EPP tagpártjaként indul a választáson. Mi azért küzdünk, hogy visszafordítsuk az EPP balratolódását és megakadályozzuk, hogy a Néppárt beálljon a bevándorláspárti koalícióba. Ha ez sikerül, akkor ezek az EPP-s holmik a jövőben is jók lesznek valamire."

Baranyában is több fideszes szimpatizáns is feszített az ajándékgúnyákban (mint pók a lucernásban), de Nagy Csaba országgyűlési képviselő is felhúzta a kabátot és a sapkát, ahogy ezen a Facebook-oldalára feltöltött fényképen is látszik.

Nagy Csaba egyébként mostanában nagyot megy a közösségi oldalon, a napokban egy nyílt levéllel örvendeztette meg azon szigetváriakat, akik vették a merszet és egy tüntetésen tiltakoztak az ellen, hogy a 6-os főút elkerülő szakasza kikerült az országos területrendezési tervből.

Nagy Csaba a tüntetés szervezését képmutatásnak értékelte, és a város polgármestréet is kiosztotta a Szigetvári Emberekért Egyesület mellett, hogy hogyan is merték Pichler Imre néhai fideszes országgyűlési képviselő nevét a szájukra venni. (Egy közleményben az egyesület ugyanis arról írt, hogy Pichler már 2002-ben jelezte a Parlamentben a szigetvári tarthatatlan forgalmi helyzetet.) A képviselő arról is írt, hogy a szigetvári helyzetre a még meg sem épült M60-as lesz majd a megoldás.

A nyílt levélre ugyancsak nyílt levéllel válaszolt Vass Péter is, aki többek közt azt emlegette, hogy a Nagy Csaba által soron kívül kért javítás a 6-os főút belterületi szakaszán nem sokat ért.

Vass szerint az M60-as folytatását 2010-ben is bejelentették, meg 2014-ben is (utóbb már 2018-as elkészülési dátummal), aztán a gyorsforgalmi út még mindig nem készült el.

A szigetvári polgármester levelében kitért Pichler Imrére is, akit 1987 óta ismert, és bár nem voltak közös nézeten, de voltak közös céljaik, és a maga módján tisztelte is a politikust. Ezért mondott beszédet a temetésén, ezért segített az özvegynek, ezért járta ki, hogy Pichler posztomusz díszpolgári címet kapjon, stb.

"Tisztelettel kérdezem, hogy ezeknél a nagyon fontos eseményeknél (temetés, posztomusz díszpolgári díj átadása, és az özvegy problémáinak megoldásakor) hol volt képviselő úr?"

- tette fel a kérdést Vass Péter polgármester a Facebookon is elérhető válaszlevélben.

Forrás: Pécsi STOP