Negatív lett a pécsi adóirodai dolgozó koronavírus-tesztje, elkezdődött az önkormányzati munkatársak vizsgálata

2020. április 27. 10:57 2020. ápr. 27. 10:57

Negatív lett a pécsi adóügyi osztály azon munkatársának koronavírus-tesztje, akinek a férjén elvégzett koronavírus gyorsteszt pozitív eredményt mutatott - jelentette be az önkormányzat hétfőn.

A közlemény felidézi, a gyorstesztre még április 23-án este került sor, az adóügyi osztály munkatársa és férje is tünetmentesek voltak. A teszt elvégzésére azért volt szükség, mert a házastárs új munkahelyén ezt szükségesnek látták.

Pénteken az önkormányzat munkatársán klinikai szintű PCR tesztet végeztek, ennek eredménye negatív lett. Az önkormányzat szombaton elvégeztette az adóügyi osztály Endresz György utcai épületének teljes fertőtlenítését. 

A közlemény szerint az adóiroda ezen a héten zárva tart. Hétfőn reggel 8 órakor megkezdődött annak az 56 önkormányzati dolgozónak a klinikai szintű koronavírus-tesztelése, akik a szóban forgó adóügyi munkatársunkkal találkoztak az elmúlt hetekben. A tesztek eredménye legkésőbb csütörtökre lehet meg, amint ez megtörténik, az önkormányzat nyilvánosságra hozza azokat.
 

Forrás: Pécsi STOP