Nyertes pályázat: új, tisztán elektromos buszok állnak munkába Pécsett!

2021. július 30. 13:06 2021. júl. 30. 13:06

Sikeresen szerepelt Pécs városa a Zöld Busz Programiroda pályázatán, így várhatóan a jövő év elején újabb 8, tisztán elektromos hajtású busz szállítja a pécsi közösségi közlekedés utasait egy nyertes, csaknem 1,2 milliárd forintos pályázatnak köszönhetően - derült ki a pécsi önkormányzat közleményéből.

Sikeresen szerepelt Pécs városa a Zöld Busz Programiroda által kiírt, ZFR-ZBP-005 kódszámú „Környezetkímélő, klímasemleges városi, elektromos meghajtású személyszállítási járművek beszerzésére és a kapcsolódó töltőinfrastruktúra kiépítésére” elnevezésű pályázaton. Ruzsa Csaba alpolgármester, aki a projekt motorja volt a pécsi önkormányzatnál arról számolt be, hogy a pályázaton az eredetileg megcélzott összegnél is többet, 1,17 milliárd forintot nyert a város.

-  A nyertes pályázatnak köszönhetően várhatóan 2022-ben 8 újabb e-busz áll forgalomba Pécsett – mondta Ruzsa Csaba. - A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ekkor már a pécsi közösségi közlekedésben naponta résztvevő buszok mintegy 20%-a tisztán elektromos meghajtású lesz. Ez jelentősen éreztetni fogja a hatását a pécsi levegő minőségében is, és a tapasztalatok szerint a pécsiek is kedvelik ezeket a tiszta és csendes üzemű buszokat.

Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere köszönetét fejezte ki a Zöld Busz Programiroda felé, egyben méltatta a szervezet rugalmas és segítőkész hozzáállását. Ruzsa Csaba köszönetet mondott mindazon szervezeteknek is, amelyek részesei voltak sikernek, így a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt-nek és Tüke Busz Zrt-nek - zárja közleményét a városháza. 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata