Nyílt levélben kér segítséget Szigetvár alpolgármestere a városra zúduló forgalom miatt

2019. április 5. 10:12 2019. ápr. 5. 10:12

Nyílt levelet írt Varga Zoltán, a Szigetvári Emberekért Egyesület alelnöke, Szigetvár alpolgármestere, melyben emlékeztetett: eltűnt a 6-os főút Szigetvárt elkerülő szakasza a legújabb területrendezési tervből, azaz a korábbi tervekkel ellentétben nem csökkentenék a városra zúduló forgalmat. Varga Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselőtől azt kéri, nyújtson be egy módosító javaslatot a probléma megoldása érdekében.

Március 29-én Varga Zoltán már kiadott egy közleményt, melyben azt írta, jelenleg átlagosan naponta 15-20 ezer gépjármű halad át egy olyan főközlekedési útszakaszon, amelyet egy baleset esetén csak 40 kilométeres kerülővel lehet kikerülni, mivel nincs párhuzamos belterületi útszakasz sem vele. Pichler Imre, a Fidesz-KDNP néhai országgyűlési képviselője, Szigetvár díszpolgára már 2002-ben az intenzív forgalomról beszélt a Parlamentben, elmondva, a készült szakvélemények alátámasztották a lakossági panaszokat. Ehhez képest 2019-et írunk, és megoldás még nem született a helyzetre.

Varga a mostani nyílt levelét Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselőnek, Madaras Zoltánnak, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökének, Fazekas Róbertnek, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnökének, valamint Dr. Simon Jánosl Guczogi Gábor, Horváth József, Junácski András és Szojkó Gábor, szigetvári önkormányzati képviselőnek címezte.

"Tisztelettel kérem Önöket mint ezt a tűrhetetlen közlekedési helyzetet elszenvedni kényszerülő szigetváriak megválasztott képviselőit, hogy csatlakozzanak hozzánk annak érdekében, hogy sikerüljön erre a súlyos közlekedési problémára kellő hatékonysággal felhívni a kormány és az országgyűlés figyelmét, hiszen kizárólag állami közreműködéssel lehetséges ezt a problémát megoldani.

Külön kérem Nagy Csaba urat, hogy országgyűlési képviselőként nyújtson be olyan módosító javaslatot Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvényhez, amely lehetővé teszi a fenti probléma megoldását. Kérem Madaras Zoltán urat, hogy a készülő megyei területrendezési terv kidolgozásánál fordítsanak nagy figyelmet a szigetvári közlekedési helyzet megoldási lehetőségeire."

- áll a levélben.

A forgalom jelentette problémára április 12-én 16 és 17 óra között gyalogosan félpályás útlezárással hívják fel a figyelmet Szigetváron, a Széchenyi utca Almás-híd feletti szakaszán, valamint gyalogosan felvonulnak a 6-os út Almás-patak utcai szakasza és az Almás-patak közötti járdán.

Forrás: pecsistop.hu