Nyolcmillióba kerül Márta István tanácsadói szerződésének meghosszabbítása

2016. szeptember 27. 11:59 2016. szept. 27. 11:59

Havi 672 ezer forintért osztja kulturális tanácsait Páva Zsolt pécsi polgármesternek Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő egykori ügyvezetője. Bár a tanácsadói megbízatása szeptember elején lejárt volna, Páva Zsolt saját hatáskörében eljárva ezt 2017. szeptember 3-ig meghosszabbította. Márta István újabb egy évi tanácsai 8 millió forintjába kerülnek a városnak.

Újabb egy évvel meghosszabbította Márta István kulturális stratégiai főtanácsadói megbízatást Páva Zsolt pécsi polgármester. Mártát tavaly nyár elején váltották le a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. éléről, a helyét Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója vette át.

Az egykori Új Színház- és ZSÖK-vezért a polgármester egyből megtette kulturális tanácsadónak, a bérezése azonban csak az ősz első közgyűlésén derült ki: havi 672 ezer forintot kap a munkáért, megkockáztatjuk, hogy az erről szóló előterjesztésben bruttó összeget emlegettek.

A megbízatása idén szeptember 3-án járt le, de amint Páva Zsolt saját hatáskörében hozott döntéseiről szóló beszámolójából kiderül, újabb egy évig jöhetnek a Művészetek Völgye - és a hétvégén első alkalommal megtartott Ormánság-Bőköz Fesztivál - kitalálójának ötletei.

Páva a szerződést augusztus 20-ai dátummal hosszabbította meg Mártával, a kontraktus 2017 szeptember 3-ig szól. A bérezés továbbra is havi 672 ezer forint, ez az idei költségvetésben 2 millió 16 ezer forintnyi kiadást jelent a városnak, jövőre meg 6 millió 48 ezer forintot.

Márta István tehát a következő egy évben 8 millió 64 ezer forintjába fog kerülni a városnak és lakóinak.