Országosan a legjobbak között a pécsi játszóterek

2024. február 1. 15:36 2024. feb. 1. 15:36

Az előző években számos pécsi játszóteret újított fel a BIOKOM NKft. A város több pontján vagy javítottuk az elhasználódott játékelemeket, vagy teljesen újakra cseréltük. 2020 óta 89 játszótéren közel 200 új játékelemnek örülhettek a gyerekek - írja sajtóközleményében a Biokom Nkft.

Az egyik legnagyobb volumenű fejlesztés a Melinda parkban zajlott, ahol kollégáink a Pintér János Parkmegújítási Program keretében modern játszóteret, tűzrakó helyeket és városi tanösvényt alakítottak ki. Tavaly év végén a pécsiek egyik kedvenc kirándulóhelye a Mandulás is megújult, a Misina tetőn pedig új játszótér épült.

Pécsett 150 játszótér várja a gyerekeket. A szülőknek a mozgás öröme és a szabadban eltöltött idő mellett, gyermekük biztonsága a legfontosabb. Néhány évvel ezelőtt a játszóterek rossz állapota miatt renget játékot el kellett bontani, addig mára a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően városunkban már csak szabványos és biztonságos játszóterek működnek. A Társaságunk kezelésében lévő játszóterek az ezek szabványosságát tanúsító, független szervezet szerint – a néhány évvel ezelőtti sereghajtók közötti pozícióból, mára már az országban a legjobbak közé tartoznak.

A felújítási munkálatok idén is folytatódnak. Kertvárosban, bruttó 4,3 millió forint értékben több játszótér is megújult, január elején több új játékelemet is birtokba vehettek a gyerekek.

 

Az Esztergályos utca 1. játszótérre kikerült egy új mászóvár

 

Az Aidinger u. 16. játszótérre egy új Vár őrtorony

 

A Kodolányi u. 19. játszótérre egy beülős rugós játék

 

 

A Kodolányi utca 1-3. játszótérre egy beülő karos csúszda.

Az Uitz B. utcai játszótérre egy Vár őrtorony megnevezésű játékelem.

Idén tavasszal a parkmegújítási program keretében a Malomvölgyben és a meseerdőként újjáéledő egykori vidámparkba is kerülnek ki új játékelemek.