Pécs Jövője Frakciószövetség: már önmaga paródiája a NER pécsi hazugsággyára

2024. május 12. 13:59 2024. máj. 12. 13:59

Olyan méreteket ölt a helyi Fidesz hazugság-őrülete, amivel nehéz lépést tartani. Éppen ezért a városvezető Pécs Jövője Frakciószövetség – ahogy az közleményükben áll – csak tőmondatokban foglalta össze, hogy az elmúlt időszakban milyen témákban és hogyan próbálták megtéveszteni a pécsieket. Öveket bekapcsolni, még így is tekintélyes lista következik! Az aktuális álhírgyűjtést módosítások nélkül közöljük.

Volvo-gate: ahol a helyi Fidesz lejárató-kampányt emleget, ott a valóságban egy olyan fordulat történt a Volvo-buszok pécsieket megkárosító beszerzése kapcsán, amiben felmerülhet politikusok, így a gyanús tender idején az önkormányzat gazdasági bizottságát elnöklő, jelenlegi fideszes polgármester-jelölt felelőssége is.

Nyomozások: ahol a lakájmédia sorozatos nyomozást emleget rendszeresen, ott a valóságban kampánycélra használt eredménytelen vizsgálatok állnak – szó szerint.

Megyeri út: ahol a lakájmédia elvett parkolókat és kivágott fákat vizionál, ott a valóságban a lakókkal előzetesen egyeztetett kerékpárút-fejlesztés zajlott, ami nemcsak az addig szerteágazó bicikliutakat kötötte össze a városban, de egy forgalmas csomópont balesetveszélyességét is csökkentette.

Zöld Kapu: ahol a lakájmédia sebtiben elkészült projektről ír, ott a valóságban egy 2019 előtt elnyert, de a Fidesz által elbaltázott, sokáig haldokló projekt megmentéséről, és egy élhető közpark kialakításáról van szó.

Diána tér: ahol a politikus a szerinte elkészült piacépületet előtt panaszkodik, ott a valóságban bent még lázas munka folyt a bérlők minél akadálytalanabb beköltözése érdekében – ezt ő is észrevehette volna, ha szereplés helyett inkább megfordul és tájékozódik.

Szökőkút: ahol a lakájmédia összement szoborról tudósít, ott a valóságban a közkedvelt Barátság-szökőkút felújítása történt meg, ami azért volt nehéz feladat, mert az előző, Fidesz-ÖPE városvezetés még az állagmegóvásért sem tett semmit. 

Plakátok: ahol a lakájmédia plakátcunamit lát, ott a valóságban választási kampány zajlik, amelyben a Fidesz olyannyira nehezen dolgozza fel, ha a plakátok terén kivételesen nincs brutális számbeli fölényben, hogy még lopja is a tábláinkat.

Közösség: ahol a Fidesz helyi polgármesterjelöltje közösséget lát a pécsiek közösségével, ott a valóságban egy olyan politikus látszik, aki úgy épít közösséget, hogy közben civil szervezeteket átkoz ki a városból, vagy éppen lenemzetárulózza azokat a pécsieket, akik közösen emlékeznek az 1848-as forradalomra.

Pártatlanság: ahol az olvasók a megyei napilapot olvassák, ott a valóságban a Fidesz választási kiadványát forgatják, ahol a párt jelöltjei korlátlanul mutatkozhatnak be, másról viszont csak az alaptalan kritika jelenik meg.

Tabló: ahol a lakájmédia egyház elleni támadásról ír, ott a valóságban a józan ész és az erkölcs az ellen emel szót, hogy aktív politikus kötelezően szerepel egy egyházi középiskola érettségizőinek tablóin.

Parkolóhely: ahol a lakájmédia kevés parkolót lát a Vásárcsarnok környékén, ott a valóságban bővült a parkolóhelyek száma a korábbi állapothoz képest, hiszen az új építésű parkoló mellett a régi vásárcsarnok mellett további több tucat parkolóhelyet alakítottak ki.

Ebösszeírás: ahol a lakájmédia alaptalanul ebadóval riogatja a pécsieket, ott a valóságban egy jogszabályi előírás miatt kötelező ebösszeírás történt, miközben a pécsi önkormányzat nemhogy új adót nem tervez, de a meglévő építményadót is fokozatosan kivezeti.

Biztonság: ahol a lakájmédia botrányt és káoszt kiált, ott a valóságban egy váratlan helyzet miatt hozott biztonsági megelőző intézkedés történt az Expo Centerben.

Gondozatlanság: ahol a lakájmédia gondozatlan füves területet mutogat a Magaslati úton, ott a valóságban a Fidesz-ÖPE városvezetés alkotta rendelet alapján éppen a panaszkodó lakók dolga lenne a fűnyírás.

Közgyűlés: ahol a lakájmédia szerint kapkodás és fejetlenség van, ott a valóságban a hirtelen megváltoztatott pályázati feltételek miatt kellett rendkívüli gyorsasággal döntést hoznia a közgyűlésnek, így Pécs meg tudja ragadni az elektromos buszok beszerzésére vonatkozó lehetőséget – akkor is, ha a kormány programja alapján ezúttal csak 3 darab csuklós jármű vásárlására nyílhat lehetőség.

Meseerdő: ahol a lakájmédia a fideszes jelölt posztjából ad hírt egy hónapok óta szerveződő eseményről, ott a valóságban arról van szó, hogy óriási sikert aratott a városvezetés és a Biokom közös munkájának sikerét megtestesítő Meseerdő és annak nyitónapja.

Kimaradt: ahol a lakájmédia nem számol be semmiről, ott a valóságban azért fontos, a pécsieket valóban érintő ügyek történnek:

A FIDESZ-ÖPE 2024. ÉVI PÉCSI HANTAMÉTERE A TIZENNYOLCADIK HÉT UTÁN 339-NÉL TART.

Pécs Jövője Frakciószövetség