Pécsi összefogás a beteg gyerekekért - Így segíthetjük most közösen a Nevetnikék Alapítvány önkénteseinek munkáját

2021. szeptember 18. 10:03 2021. szept. 18. 10:03

A PVSK-Mecsek Füszért csapata számára a sportteljesítmény mellett mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás. A pécsi pólósoknál immár hagyomány, hogy karácsony előtt plüssgyűjtést szerveznek a hátrányos helyzetű pécsi óvodások javára, emellett a Pécsi Állatkertben is rendszeresen végeznek társadalmi munkát és faültetéssel is igyekeztek szebbé varázsolni a környezetüket. Ezúttal a beteg gyerekek mindennapjait szebbé tevő Nevetnikék Alapítvány önkénteseinek munkáját szeretné segíteni az élvonalbeli gárda és vezetősége, az együttműködés részleteiről pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

A Nevetnikék Alapítvány munkatársai 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán, ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek 2000 foglalkozást tartottak, de a kardiológiai ambulanciára interaktív mesefalat is készítettek, illetve legyártottak a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt közel 800 önkéntes segítségével. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Ezúttal azonban az alapítvány került bajba, ugyanis a Nyár utcai kórházrészlet bezárásával elvesztették azt az irodát, ahol az önkéntesek képzése zajlott és ahol a falfestésekhez szükséges eszközöket tárolták, így új lehetőségek után kellett néznie a vezetőségnek. A József Attila úti gyermekkórházzal szemközt épp eladó volt egy alkalmas ház, az elmúlt hetekben indult összefogásnak hála pedig már össze is gyűlt a kamatmentes hitelhez szükséges 6 millió forintnyi önrész, ám a kampánynak itt nincs vége.

 

- 27 millió forint a ház eladási ára, de ahhoz, hogy használható állapotba kerülhessen, még további 4 millió forintra szükségünk van a felújításhoz, így nagyon örülnénk, ha még egy kis pénzt sikerülne összegyűjtenünk, hogy kevesebb hitelt kelljen felvennünk és biztonsággal tudjunk a munkánkra koncentrálni – kezdte Kőműves Glória, a Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

- Nagyon örültem, amikor megkerestek a PVSK-Mecsek Füszért csapatától, hogy szeretnék támogatni az alapítványunkat, eddig sportolók, illetve csapat még nem állt mellénk, nagy büszkeség számunkra, hogy egy nagy hagyományokkal bíró, ízig-vérig pécsi klub segítségét is élvezhetjük. Sokan jelezték már, hogy szeretnének ugyan anyagi támogatást is nyújtani számunkra, de a gazdasági helyzetük miatt nem tehetik meg, nekik azt szoktam mondani, hogy már az is segítség, ha viszik a jóhírünket, a pólósoknak hála most ez országos szinten is megvalósulhat, hiszen a felszerelésükön ott díszeleg a Nevetnikék Alapítvány logója idén, így az ország minden pontjára eljuthat a pécsi összefogás híre – foglalta össze a kuratóriumi elnök, aki azt is hozzátette, hogy a tervek szerint két műhely és egy önkéntesképző kap majd helyet az alapítvány új épületében.

Az Alapítvány által saját szervezésű licitről itt találsz bővebb információkat: 

 

A sajtótájékoztatón De Blasio Domenico, a PVSK-Mecsek Füszért szakosztályvezetője elmondta, hogy a csapat alig várja, hogy segíthessen a beteg gyerekek napjait szebbé tenni.

- Egyik munkatársunk mesélt nekem a Nevetnikék Alapítvány munkásságáról és mondta, hogy a beteg gyerekeknek és a velük foglalkozó önkénteseknek is szükségük lenne a segítségre, így elkezdtük keresni a lehetőségeket és úgy döntöttünk, hogy teljes mellszélességgel az alapítvány mellé állunk, mert egyrészt nagyon szimpatikus, amit csinálnak, másrészt átlátható a működésük és szívüket, lelküket beleteszik abba, hogy mosolyt csaljanak a gyerekklinikán lábadozó gyerekek arcára. Ha a pandémiából fakadó helyzet engedi majd, szeretnénk közös játékkészítő workshopokat tartani, ahol a vízilabdázóink saját kezűleg csinálnak játékokat, meglepetéseket a kisbetegeknek, illetve, ha lehet, szívesen meglátogatnánk majd a kórházban fekvőket és természetesen a meccseinkre is várjuk őket nagy szeretettel – fogalmazott a szakosztályvezető. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A Nevetnikék Alapítvány oldalán egyébként a gyűjtéssel kapcsolatos minden lényeges információ megtalálható, továbbá a honlapjukon az aktuális adománygyűjtő eseményeket és helyszíneket is feltüntették ITT! 

Ha segíteni szeretnél azt IDE kattintva teheted meg! 

Az Alapítvány számlaszáma, ide küldheted a felajánlásodat: 

OTP: 11731001-23125324-00000000

Kedvezményezett neve: Nevetnikék Alapítvány

Közlemény: Otthont a Nevetnikéknek

Külföldi támogatási lehetőség:

Swift kód: OTPVHUHB

IBAN: HU32-11731001-23125324-00000000