Pénzért toborozhattak lelkes közönséget Kővári János fórumára?

2022. január 18. 13:05 2022. jan. 18. 13:05

Lapunk úgy tudja: ezúttal fiatalok előtt lépett a porondra Kővári János, a Fidesz jelöltje, akinek a Baranya 1-es választókörzetben kellene bizonyítania a tavaszi parlamenti választásokon. Az eseményről videó is készült, ráadásul egy fővárosi vendégszereplő is eljött. Valószínűleg ezért is nem bíztak semmit a véletlenre: úgy tudjuk, készpénzt kaphattak egyetemisták azért, hogy Kővárinak ne üres széksorok előtt kelljen előadni legújabb mutatványát.

Január 7-én tartott előadást városunkban Kővári János, a Fidesz pécsi országgyűlési képviselőjelöltje és Király Nóra, a kormánypárt egyik oszlopos tagja. Az eseményről videó és Facebook-poszt is készült.

 

 

Ám, ahogy az már csak lenni szokott a NER bugyraiban, ezúttal sem minden olyan rózsaszín, ahogy az a képek alapján tűnik. Szerkesztőségünk úgy tudja: a felvételek alapján spontánnak és lelkesnek tűnő közönségre a legjobb esetben is csak az utóbbi jelző igaz. Információink szerint ugyanis valakik nem bízták a véletlenre a széksorok megtöltését.

 

Pécsi egyetemistáknak fejenként 3000 forintot fizethettek, aminek fejében semmi más dolguk nem volt, mint elviselni Kővári és vendége előadását.

 

Hogy ez ár-érték arányban mit jelent, azt mindenki döntse el maga. Az viszont, úgy tudjuk, nem szerepelt a díjazásban, hogy ezért a pénzért cserébe Kővári videóján is szerepelnek majd a fórum fizetett résztvevői, és kéretlenül is ez politikai haszonszerzést hajszoló akció résztvevőivé válnak. Hab a tortán, hogy a pénz mellé bőséges étel- és italfogyasztást is ígértek a diákoknak, ami viszont, ha jók az információink, éppen olyan volt, ahogy a NER általában a bőséget elképzeli, ha nem a mesésen kereső belső körről van szó. Magyarán kimerült némi szottyadt pogácsában.

 

Forrás: Facebook

 

Amennyiben az eset valóban megtörtént, az számos kérdést felvet. Ki szervezte a fizetett közönséget, ki és milyen forrásból, milyen jogcímen fizette ki őket? Nem mellesleg: ki és milyen módon tájékoztatta a közönség tagjait, hogy egy választási kampány közepén egy politikus videójában is szerepelni fognak.

 

Ezeket a kérdéseket mindenesetre feltettük Kővári Jánosnak. E-mailünkre eddig nem reagált, és telefonon sem tudtuk elérni a Fidesz nyilván teljes gőzzel kampányoló politikusát.

 

Kővári egyébként nem először keveredik fiatalok közé a kampánya során: közel egy hónapja még 1. osztályos gyerekeket látogatott meg egy videóban. 

 

Forrás: Facebook

 

Amint további információk állnak rendelkezésünkre az ügy kapcsán, frissíteni fogjuk a cikkünket.

Önt is felhasználta a NER a kampányához úgy, hogy nem szólt róla? Nekünk elmondhatja a szerkesztoseg@pecsistop.hu email címen.

 

Szerző: B.Cs