Porondmestert keres a helyi NER-cirkusz

2023. szeptember 18. 11:43 2023. szept. 18. 11:43

Sajtóközleményben reagált a Pécs Jövője Frakciószövetség a pécsi fidesz ígéret cunamijára.

A sajtóközlemény:

A pécsi médiatörténet egészen különleges epizódja zajlik a szemünk előtt. A Fidesz és az Összefogás Pécsért Egyesület összehangolt polgármesterjelölt- castingját ugyanis a pécsi közvélemény színe előtt, élő kísérletben végzik a kormánypárt propagandistái. Ennek a bolhaparádénak már eddig is számolatlan álhír lett a pécsiekre káros mellékhatása, és hol van még a kiválasztás, pláne a kampány vége?!

 

Ketten is küzdenek a polgármester-jelöltségért a Fidesz-ÖPE oldalán. Egymás szavába vágva harcolnak a szolgamédia figyelméért, és már háromnegyed évvel a választások előtt is káprázatosnál káprázatosabb ígéretekkel ámítják a pécsiek erre még fogékony kisebbségét.

 

Mert bármit is mondanak, a pécsiek többségében azonnal felmerül: ha ilyen „remek” ötleteik vannak, miért nem valósították meg azokat abban az egy évtizedben, amikor nagyívű koncepcióik gyakorlatba ültetése helyett inkább romba döntötték a várost.

 

Közösségi közlekedés: megvalósíthatatlan lázálmok helyett valós fejlődés

 

A kormánypárti jelölt-jelöltek cicaharca a pécsi közösségi közlekedés témakörével vette kezdetét. Pár óra különbséggel hallhattuk mindkét politikus valóságtól elrugaszkodott vízióját arról, hogy mi mindennel lehetne szerintük javítani a város tömegközlekedési vállalatának működését. A Fidesz kötelékében repülő jelölt még a buszbeszerzés szókapcsolatot is a szájára emelte. Egy évekig tartó nyomozással érintett, várhatóan újra bíróság elé kerülő, korrupciógyanús Volvo-ügy után, ami legalább 600 millió forintjába fájt a pécsieknek, ennél sokkal több szerénységet, alázatot, és főleg önvizsgálatot várna a város közössége.

 

Bár mindketten igyekeztek vetélytársuk fölé licitálni a lázálmokban, abban azonos volt a meséjük, hogy megvalósításuk vállalhatatlan pénzügyi feltételekkel és következményekkel járna a pécsiek számára. Arról nem is beszélve, hogy az a közösségi közlekedés, amit a Fidesz-ÖPE tengely kaotikusnak igyekszik láttatni, a valóságban érezhetően fejlődő pályára állt az elmúlt néhány hónapban.

 

Parkolás: betonba öntött gigaálmok helyett emberi léptékű, helyi fejlesztések

 

Hasonlóan nagyot futott mindkét önjelölt a város parkolási nehézségeinek megoldására szőtt álmaikban. Egyikük tízmilliárdos nagyságrendű parkolóház-építést vizionált, másikuk pedig nem 10, nem 100, hanem rögtön 1000 új parkolóhelyet ígért a kertvárosiaknak. Apró szépséghiba, hogy utóbbit az a politikus ígérte, aki saját bevallása szerint is 5 évig volt egy kertvárosi körzet képviselője az előző ciklusban, de akkor ez a remek ötlet valamiért még nem jutott az eszébe.

 

Pedig a városrész parkolási gondjai évek óta ismertek, és a valóságban a jelenlegi városvezetés igyekszik rohamtempóban pótolni az elmúlt időszakban elmaradt fejlesztéseket. Csak az elmúlt egy évben több mint félszáz parkolóhelyet építettek képviselőink Kertvárosban, odafigyelve a környezetre, és csaknem ugyanennyinek a kivitelezése tart jelenleg is. Amíg tehát a Fidesz-ÖPE tandem ígérgeti, addig a Pécs

Jövője Frakciószövetség a valóságban is megépíti a kertvárosiak mindennapjait könnyítő parkolókat. 

Újabb parkolóhelyek Kertvárosban | pecsma.hu

 

Címszavakban: álhírek kontra valóság

 

A kormánypárti jelöltaspiránsok harcán túl is akadt jócskán olyan szöveg, ami a rendszeres álhír-gyűjtésünkbe kívánkozik. Terjedelmi okokból ezekről most csak egy- egy rövid mondatban ejtünk szót.

- Ott, ahol a megyei híroldal „lebuktatott” zöld irtásról értekezik, a valóságban egy

elhanyagolt magánterület rendezése, a városkép fejlesztése történik.

- Ott, ahol ugyanez a lap arról ötletel, hogy a volt Bőrklinika helyén miért nem

hoztak létre fecskeházat, a valóság az, hogy hiába ajánlotta a város, sem az

egyetem, sem az állam nem tartott igényt az ingatlanra. Csak piaci szereplő látott

benne fantáziát, ő pedig nem fog fecskeházat építeni. 

Bőrklinikából Mandulás – enyészet helyett fejlesztés | pecsma.hu

- Ott, ahol ez a lap nap mint nap száguldozó rolleresekkel riogat, a valóságban egy

újabb, a pécsiek által régóta várt és gyorsan megkedvelt szolgáltatás

bevezetéséről és az egyéni közlekedési lehetőségek helyi fejlődéséről van szó.

54 forintos percdíjjal gurulnak be az e-rollerek Pécsre | pecsma.hu

- Ott, ahol a kisebbik NER-propilap lecsúszást és gazdasági visszaesést vizionál,

a valóságban tudatos gazdaságfejlesztés és a szereplőkkel folytatott folyamatos

párbeszéden alapuló, eredményes vállalkozásösztönzés történik.

Ősszel érkezhet a bérlő az ipari park új üzemcsarnokába | pecsma.hu

- És ott, ahol ugyanez a lap bántóan kevés város-napi ünneplőt vél felfedezni, a valóságban egy meghitt hangulatú, a pécsi közösség építését és a városért végzett munka elismerését szolgáló városnapi ünnepség valósult meg. Ezt idén először egy jelentős ingyenes koncert fejelte meg este a város főterén. Ezen mintegy ötezren vettek részt, de a NER cselédmédiájának nem tűnt fel az

esemény.

Péterffy Attila: Pécs egy valóságos élő és lélegző csoda | pecsma.hu

 

Meggyőződésünk, hogy a pécsiek többsége immár kellő forráskritikával olvassa a Fidesz-ÖPE helyi propagandalapjait. javasoljuk is az óvatosságot, hiszen már ebből a rövidke felsorolásból is látszik, az általuk bemutatott város és a valós Pécs között zongorázni lehet a különbséget.

 

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség