Propagandát vegyenek!

2019. június 14. 17:52 2019. jún. 14. 17:52

Eladná az önkormányzat a Pécsi Kommunikációs Központ Kft-t, amely egyebek mellett a Pécs TV-t üzemelteti, valamint az azóta elhunyt ismert aktivista okán rágalmazásért jogerősen elmarasztalt főszerkesztő vezette Pécsi Hírek és Pécsma kiadója is. Egy olcsóbb Merci áráért most a tiéd lehet a fideszes önkormányzat propagandépezete. Na de hogy ez mennyire bűzlik, arra nincsenek szavak.

A jövő csütörtöki pécsi közgyűlés ma délután nyilvánossá lett előterjesztései között az önkormányzat propagandalapjaival általában mélyen egyetértő Pécsi Újság szúrta ki először a PKK eladásáról szóló anyagot.

Az eladósorba került kft. a kiadója a PécsMa.hu-nak, a Pécsi Híreknek, s a cég működteti a Pécs TV-t is, a Páva Zsolt, Pécs polgármestere által jegyzett előterjesztés szerint a szervezeti és strukturális átalakítások során elérhető hatékonyabb, gazdaságosabb működés elérése miatt javasolja a cég nyílt pályázat útján történő értékesítését – írja a lap.

Kiderült az is: az eladásra meghirdetett kft. árbevétele a pályázati eljárás alapját képező könyvvizsgálói jelentésben bemutatott évek során elsősorban önkormányzati feladatellátásból adódott, ami az önkormányzati cégek kommunikáció és marketing tevékenységének összehangolásából a nyilvánosság biztosítására vonatkozó feladatok ellátásából, valamint a Pécs imázsának kialakítása érdekében végzett tevékenységből származott.

Azt sem titkolták az előterjesztésben, hogy korábban 200, idén 140 milliós önkormányzati hozzájárulással működött a cég. Az üzletrészt 40 millióra értékelték, de csak most alig több, mint 18 millióért meg lehet venni.

Ne kerteljünk: az egész éktelenül bűzlik.

Először is, az önkormányzati médiacégek mindenhol csak viszik a pénzt, sose hozzák, ez ilyen. Mégis erejét megfeszítve igyekszik minden település saját médiát működtetni.

Ezt árnyalja, hogy a sokmilliárdos TOP-pályázatok idején csinos összegek kerültek-kerülhettek a médiacéghez, az uniós pályázatoknak rendszerint tisztességes része fordítható marketingre, ezek zöme óhatatlanul az adott önkormányzat saját cégénél kötnek ki. Nem turkáltunk a PKK zsebében, de tavaly és idén biztosan csinos összegek vándoroltak oda.

Hogy Pécs 2019-ben, pár hónappal a választások előtt csak úgy odadobja valakinek ezt az egészet, az ép ésszel gyakorlatilag felfoghatatlan. Fogja a Fideszes városvezetés, és a saját propagandagépezetét, ami ellen tavaly civilek tüntettek a város főterén, és amelyet rágalmazásért jogerősen elmarasztalt főszerkesztő vezet (a Pécs TV-t nem), és ami némi szünet után ismét kibővült egy tévével, és az egészet kidobja a szabadpiacra – ez egyszerűen elképzelhetetlen. Olyan, mintha kötéllel a nyakán kirúgná maga alól a sámlit a város fideszes vezetése.

A másik nagy kérdés, hogy bár az egész cucc nem kerül többe, mint egy olcsóbb Mercedes, vagy egy drágább Škoda, fenntartani azért, főleg TOP-milliók nélkül, nem olcsó mulatság.

Szilárd meggyőződésünk, hogy már megvan a vevő erre a remek kommunikációs cégre. Nem akarunk találgatni, de talán éppen valahol Pauska "Tisztogató" Zsolt, netán éppen a minden, addig strómanok által bekebelezett médiumot bekebelező állami lapgyűjtemény, a KESMA háza táján.

Így viszont adja magát egy másik lehetőség is: félve az őszi kudarctól gyorsan kimentik egy megbízható jobbos tulajdonosnak az egészet boltot, kötnek velük valamilyen felbonthatatlan, de legalábbis a városra nézve igen hátrányos, csak igen drágán felmondható szerződést. A demokratikus erők meg, ha nyernek is, megkapják ezt az egészet örökségül egy nagy és kaján vigyor keretében.

A lényeg, még egyszer: normális városvezetés ilyet választás évében nem csinál, csak úgy, hogy az olajozott, minden választáskor a véresszájú sorosozásig, migránsozásig hűséges propagandagépezetét kidobja a piacra. Inkább eret vág magán.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: Barabás Béla