Rabszolgatörvény: az autósok többsége támogatja a tiltakozást

2019. január 21. 09:53 2019. jan. 21. 09:53

Érezhető hatása volt Pécsett hétfőn reggel az útlezárásnak, keleten kisebb, nyugaton egészen komoly dugó alakult ki. A beszámolók szerint a többség támogatja a törekvéseket, de volt, aki tojással dobálta meg a tiltakozókat.

Hétfőn kora reggel a Pécs keleti és nyugati végén is a tervezettnek megfelelően lezártak egy-egy sávot a rabszolgatörvény elleni tiltakozásképpen. Az akcióhoz, amelynek szervezője a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége, sokan csatlakoztak, az autók között voltak szakszervezeti tagok, civilek és pártok szimpatizánsai is.

Benke Norbert, a megmozdulás főszervezője arról számolt be, hogy az autósok többsége vagy csendben ment el mellettük, vagy dudálva biztosította a résztvevőket szolidaritásáról.

Ami természetesen nem volt mindenkire igaz. Benke Norbert elmondta: nagyjából minden tizedik autós nemtetszésének adott hangot. Ezek többsége kimondottan drága autóból méltatlankodott.

Egy autós a Budai vámnál tojással dobálta meg a tiltakozásban résztvevő autókat. Az áldásból, amely kétséget kizáróan előre megtervezett akció volt, elsősorban az MSZP és a DK szimpatizánsai kaptak, bár valószínűtlen, hogy ilyen pontossággal tervezte meg az akciót a rabszolgatörvény támogatója.

Benke Norbert elmondta: átgondolják a reggel öt órás kezdést, mert igazán fél hét és fél kilenc között volt érezhető hatása a forgalomlassításnak. Az viszont biztos, hogy folytatják, a családok együtt öltött minőségi idejéért küzdenek.