Rengeteg turistát vonz Pécs: a mediterrán főváros a 10. leglátogatottabb az országban

2021. augusztus 3. 18:34 2021. aug. 3. 18:34

Pécs, a mediterrán hangulatok fővárosa időről időre rengeteg turistát vonz, most pedig az is kiderült, hogy szallas.hu saját felmérése szerint szeretett városunk a 10. leglátogatottabb város az országban.

Mint írják hazánkban, országos viszonylatban Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger, Budapest, Hévíz, Gyula, Szeged, Zalakaros és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a főszezonban. A Balaton térségében pedig Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Keszthely és Balatonlelle a nyár sláger úti céljai az utazók körében. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztály vezetője a Pécsi STOP megkeresésére elmondta, egyértelműen érezhető a városban az, hogy megmozdult valami a turizmus területén. 

Mint mondja ez nyilvánvalóan többek között az önkormányzat által indított Pécs Nyitva 2.0 kampánynak is köszönhető, illetve annak a széleskörű összefogásnak is és annak a nivós kiszolgálásnak, amit a pécsi szolgáltatók, vendéglátósok nyújtanak. 

Kincses Márk továbbá arról is beszélt, hogy a Pécsre érkező vendégek többnyire belföldiek s továbbra is a belföld lesz a legfontosabb, de azért bíznak benne, hogy a környező országokból is sikerül majd megnyerni vendégeket. 

A Pécs Nyitva 2.0 kampányról egyébként itt a Pécsi STOP oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk 2021. június elsejével indult a pécsi önkormányzat és partnerei #Pécs NYITVA országos turisztikai kampánya. Akkor Péterffy Attila, Pécs város polgármestere elmondta 2021 nyara kísértetiesen hasonlít 2020 hasonló időszakára.

Tavaly nyáron ugyanis, a járvány első hullámának nyomasztó hónapjai után a tavalyi Pécs Nyitva kampánynak is köszönhetően Pécs hirtelen megtelt élettel, színes programok várták a pécsieket és a látogatókat.

A polgármester az akkori sajtótájékoztatón elmondta: önkormányzati, turisztikai, intézményi és civil szereplők összefogásával a város idén is tudatosan készült arra, hogy ha a második hullám lecseng, Pécs ismét meg tudjon villanni.

A város polgármestere beszélt arról is: Pécs város vezetésének fontos ígérete volt, hogy a turizmus húzóágazattá váljon a városfejlesztési elképzelések között, 2020 és 2021 nyara már ennek a munkának a szerves része. 

Pécs és környéke egyébként egy bő hétre is kínál elegendő élményt, hiszen Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék bőséges kínálatból is lehet szemezgetni a www.pecsnyitva.hu kampányoldalon.

A PécsNyitva egy ernyő, amelyet a város tart a szolgáltatók felé, egy valóban széleskörű szakmai összefogás eredménye, amelyben a kulturális intézmények éppúgy megtalálják a helyüket, mint a kiváló pécsi szállásadók és vendéglátóhelyek. Kincses Márk korábban arról beszélt, abban bízik, hogy a turisztikai szezon sikerét minden pécsi a szívén viseli, hiszen a kampány sikere mindanyiunk közös ügye. Úgy tűnik a siker nem maradt el, hiszen városunk a top10 leglátogatotabb település közé került be a friss felmérés adatai szerint, ez pedig egyértelműen nem véletlen. 

A java pedig gyakorlatilag még csak most jön, hiszen a mai nappal elstartolt az Ördögkatlan Fesztivál, augusztus 18-tól jön a Kodály Aperitif, melynek részleteiről itt írtunk. 

Ha pedig mindez nem volna elegendő hatalmas nyárzáró mulatság várja gyerkőcöket az ország egyik legnagyobb ingyenes családi programján, a Szamárfül Fesztiválon! A Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27–29. között fellép többek között az Apacuka és Szalóki Ági, de lesznek Star Wars hősök, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, valamint 5 hektárnyi játék és móka!

Sőt, tovább is tudjuk fokozni, hiszen szeptember végén visszatér a több évtizedes múltra visszatekintő, népszerű Pécsi Napok rendezvénysorozat.

Mindezeken felül pedig folyamatosan frissülő programokkal várja a kicsiket és nagyokat a Zsolnay Negyed, az aktuális programokról itt a Pécsi STOP oldalán is rendszeresen beszámolunk, az e heti kínálatról példának okán már hírt is adtunk, ITT. 

Pécs tehát idén is NYITVA, a város pedig várja és mindig visszavárja a vendégeket! Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Az akutális programokról a www.pecsnyitva.hu kampányoldalon lehet tájékozódni. 

Forrás: szallas.hu/Pécsi STOP

Címlapkép: Gerber Petra, Pécsi STOP 

Szerző: Gerber Petra