Két fesztivál is színesíti az augusztust

2021. július 29. 10:28 2021. júl. 29. 10:28

A nyár utolsó hónapja sok izgalmat hoz Pécsett: most debütál a Kodály Aperitif és visszatér a gyerekek kedvence, a Szamárfül Fesztivál! Emellett olyan pezsdítő koncertek várják a közönséget, mint a Barindogs vagy az Ed Philips & The Memphis Patrol

A Kodály Aperitifen augusztus 18-22. között a kulturális csemegék mellett a gasztronómia is szerepet kap, megkóstolhatjuk például Szabi, a pék isteni olasz pizzáját! A Modern Art Orchestra olyan páratlan zenészekkel érkezik Pécsre, mint Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete-Kovács Kornél. De ugyancsak sztárparádé lesz az Az Vagy Nekem programon Hámori Gabival, Tompos Kátyával, Debreczeny Csabával és a Belmondo frontemberével, Czutor Zoltánnal, akik igazi „irodalmi ketrecharcot” ígérnek. A Pannon Filharmonikusok Rossini Gálával, augusztus 20-ai ünnepi műsorral és filmzenei csemegékkel készül. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Hatalmas nyárzáró mulatság várja gyerkőcöket az ország egyik legnagyobb ingyenes családi programján, a Szamárfül Fesztiválon! A Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27–29. között fellép többek között az Apacuka és Szalóki Ági, de lesznek Star Wars hősök, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, valamint 5 hektárnyi játék és móka!

További programok:

Augusztus 5-én nyílik Lucien Hervé és Rodolf Hervé fotókiállítása a Zsolnay Negyed m21 Galériájában. 

Augusztus 7-én a Hild Kultudvar vendége a Swing Ladies, a három pécsi hölgy elröpít a 30’-as 40’-es évek Amerikájába, Frank Sinatra és A nagy Gatsby zenei világába! 

A Pirogránit esték fényfestéssel színesített koncertjén augusztus 12-én a Cymbal Rush zenél a Zsolnay Negyedben. A formáció újító hangzásvilága az amerikai és ausztrál jazz, valamint a popzene hangzásvilágából táplálkozik, és provokatívan mozdít ki komfortzónánkból.

Ugyanitt augusztus 18-án, a Braindogs koncertjén Tom Waits zseniális számai, zenéje, őrülete elevenedik meg a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekesével, Ian Siegal-lal, Ripoff Raskolnikovval, Varga Líviusszal, Varga Lacával, Frenkkel és Nagy Szabolccsal.

Ugyancsak a Pirogránit esték keretében augusztus 26-án hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley legnagyobb slágereit az Ed Philips & The Memphis Patrol. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!