Siker: eltüntette a BIOKOM a négyszínfestést

2016. november 10. 10:48 2016. nov. 10. 10:48

Csütörtök reggel végre eltüntették a Ferencesek utcájának repedezett közepét csúfító négyszínfestést a Biokom munkatársai.

Amint arról korábban hírt adtunk, november 5-én városszépítő és figyelemfelhívó jelleggel járdarepedéseket festett ki négyszínfestéssel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke Pécsen többedmagával. A Ferencesek utcájában elkezdett munkát azonban Kovács Gergelyék nem tudták elvégezni, ugyanis az elnök szerint elmondása szerint "kijött egy biokomos ember, hogy hagyják abba, (...) majd a férfi kihívta a rendőröket."

A rendőrök kijöttek, majd bevitték a társaságot, köztük egy külföldi fiatalt is. A csapat órákat töltött a rendőrségen, graffitizéssel gyanúsítják őket. Az MKKP panasszal él majd előállításukkal szemben, az összefestett járdához egyébként bűnügyi helyszínelők is kivonultak.

November 10-én reggel több biokomos tűnt fel a szóban forgó helyszínen, és gondosan eltüntették a festést, így mostantól megint nem csúfítja semmi az utca repedéseit. Az alábbi fotókat a Facebookon találtuk:

Éppen arra járt, szigorúan magánszemélyként

Portálunk az eset kapcsán még hétfőn megkereste a Biokomot. A cég tájékoztatása szerint munkatársuk éppen arra sétált gyermekeivel magánszemélyként. Meglátta a festegető Kovácsékat, rájuk szólt, de mivel nem hagyták abba a ronda repedések szebbé tételét, bejelentette az esetet a cég közterület-ellenőrzése felé.

Arra a kérdésünkre, hogy a járda mikor volt utoljára felújítva, a cég nem válaszolt, ahogy arra sem, hogy mikor tervezik kijavítani a szóban forgó járdaszakaszt. Annyit közöltek, hogy leginkább a tömegközlekedéssel érintett utakat javítják, előnyt élvez a kátyúmentesítés és a balesetveszély megelőzése mindenhol, ugyanakkor a kisebb út- és járdahibákat is kezelik városszerte, így az esztétikai javításokat is elvégzik.

Most, a járdafestés eltüntetésének nagy napján újabb kérdésekkel fordultunk a Biokomhoz. Arra várjuk a választ, hogy pontosan hány biokomos is kellett a festés eltüntetéséhez, és mekkora költséget jelentett a manőver az adóforintokból működő cégnek. Továbbá arra is szeretnénk választ kapni, hogy mire jutott a cég a kár felmérésével, mekkora kár keletkezett a négyfestéssel a repedezett útburkolatban.

Frissítés:

Fenti kérdéseinkre megérkeztek a válaszok. Eszerint a reggel hat óra körül megkezdett járdatakarítást három és fél óra alatt zavarta le a Biokom négy munkatársa hígítóval, vízzel, tisztítóronggyal, gyökérkefével és egy kisebb tisztítógéppel. A munka költségét még egyelőre nem összegezték.

Újabb frissítés - a Biokom már tervezte ám, hogy kijavítja az összefestett szakaszt

A fenti sorokhoz a Biokom hozzátette, hogy az utóbbi években Pécsett 8-szor, 10-szer annyit költ kátyúzásokra, közterületek javításokra, mint 2010 előtt. Jelenleg is zajlik a most összefestett Ferencesek utcája bejáratánál a Jókai tér teljes újjáépítése.

A cég közleménye szerint előzetesen is tervezték, hogy a tér rekonstrukciója után a környező területek problémás részeinek időben ütemezett rendezését is elvégzik.