Szia hölgyemuram, van egy szlogened? Buszjegyre kéne…

2023. június 2. 09:39 2023. jún. 2. 09:39

A Pécsi STOP szerkesztősége gyűjtést szervez közösségünk egy szociálisan rászoruló tagjának. Ha van egy jó ötleted, akkor tarts velünk, és állítsuk meg együtt a megélhetési szlogenbűnözést!

Rászorulóknak gyűjtést szervezni bevett szokás, kedves gesztus. A javak újraosztásának egy modern formája, amikor mondjuk pénz, tartós élelmiszer, vagy ruha eljut azoktól, akiknek bőven van azokhoz, akiknek nincs. Akik ezekre a javakra rászorulnak.

A legtöbb pécsinek, ha meghallja a Pécsiség mindenkor szlogent, azonnal Péterffy Attila polgármester jut az eszébe. Városunk polgármestere már a 2019-es választási kampánya legelejétől ezzel a szlogennel vétette észre magát, azóta pedig már nem csak a város határain belül azonosítják ezzel a szellemiséggel.

Aztán teltek-múltak a hónapok, az évek, és az internet népe azon kapta Hoppál Pétert, hogy szemérmetlenül lenyúlta Péterffy szlogenjét. A Pécsiség mindenkor szópár egy ideje egyre gyakrabban bukkan fel a huszáros képviselő közösségi oldalán. Ez nagyjából olyan, mintha egy feltörekvő sportcipő márka a „Just do it!” szlogennel próbálná eladni a portékáit.

A jelenségről beszámoltunk korábban is: Hoppál Pétert elragadta a pécsiség

Hoppál Péter Facebook bejegyzése
Egy régebbi Facebook posztja Hoppál Péternek

Itt azonban feltehetően olyasmi történhetett Péterffy Attila szlogenjével, amit a való életben megélhetési bűnözésnek nevezünk.

Arról, hogy milyen megítélés alá esik elemelni egy kiflit meg egy kis párizsit két nap éhezés után a boltból, nem fogunk erkölcsi vitát nyitni. Mi a megoldást keressük. Ezért gyűjtést szervezünk Hoppál Péter részére. Szlogengyűjtést.

Tehát, ha Neked van egy jó, vagy egy akármilyen szlogened Hoppál Péter számára, akkor kérlek, adakozz. Mert neki nincs, ezért rászorul.

Amennyiben tehát van szlogened, és szívesen adakoznál, akkor azt az alábbi e-mail címen teheted meg: szerkesztoseg@pecsistop.hu, illetve a Facebook kommentszekcióban is várjuk az ötleteket!

Pályázatunk határideje június 15-e – igyekezni kell, hogy megérdemelt nyári szabadságát már ne egy lopott szlogen nyomasztó terhével kelljen megkezdenie a fideszes politikusnak.

Segítsünk együtt Hoppál Péternek, hogy neki is legyen saját szlogenje!