Uborkaszezon más zöldségekkel

2024. július 16. 11:02 2024. júl. 16. 11:02

Visszavonhatatlanul beütött a nyári hírínség, de ez sem tartja vissza a NER helyi propagandistáit és politikusait attól, hogy orbitális zöldségeket hordjanak össze. Így forróság ide, vagy oda, mi újra összegyűjtöttük, hogy miben próbálták megvezetni a pécsieket az elmúlt két hétben - írja a Pécs Jövője Frakciószövetség. A közleményt teljes egészében, változtatások nélkül tesszük közzé:

·      Többség: továbbra is azt állítja a Fidesz pécsi frakcióvezetője, hogy pártjának és csatolt szervezeteinek többsége lesz az októbertől felálló közgyűlésben. A valóságban övék lesz a legnagyobb létszámú frakció, többsége viszont egyik pártnak és jelölő szervezetnek sem lesz.

·      Programpontok: A Fidesz pécsi frakcióvezetője olyan jelszavakkal dobálózik közösségi oldalán, amelyeket egytől egyig ő maga hazudtolt meg eddigi tevékenységével:

o  miközben összefogást sürget, addig a valóságban nemzetárulónak nevezte a pécsiek egy jelentős részétközülük volt, aki ezt kikérte magának;

o  miközben becsületről szónokol, addig a valóságban részt vett civil szervezetek Pécsről kirekesztésében;

o  miközben tisztességet emleget, addig a valóságban bizottsági elnökként maga is jóváhagyta a Volvo buszflotta pécsieket több százmillió forinttal megkárosító beszerzését.

·      Prémiumok: bár egy minisorozat keretében ennek ellenkezőjét próbálta sugallni a megyei lap rágalmazásért korábban jogerősen elítélt újságírója, a valóságban az önkormányzati cégek vezetői számukra kijelölt, a pécsiek érdekét szolgáló, lényegbeli pluszfeladatok elvégzéséért lettek jogosultak a prémiumukra. Aminek teljes összegét ráadásul – a 2019 előtti rendszerrel szemben – nem kapják meg automatikusan, csak annyit, amilyen arányban teljesítették a többletfeladataikat.

·      Biztosítás: habár a megyei lap szerzője igyekszik kikezdeni az önkormányzat felelősségbiztosítására kiírt beszerzését, a valóságban a biztosítás megkötése nemcsak szükségszerű, de egyúttal kötelező is. Érdemes talán egy pillanatra elgondolkozni azon, hogy mekkora palávert verne ugyanez a szerző akkor, ha nem lenne felelősségbiztosítása az önkormányzatnak.

·      Reptér: továbbra sem tudja feldolgozni a pogányi repülőtér és a nemzetközi menetrendszerinti járatok sikerét a NER helyi hadosztálya. Amíg a politikusai igyekeznek sajátjukként levillogni a városvezetés sikerét, addig a propagandistáik ott próbálják – sikertelenül - támadni a légikikötőt, ahol csak tudják. Most éppen a repülőtér üzemeltetési költségén igyekszik fogást találni a megyei lap szerzője, pedig a valóságban alig egyharmaddal nőtt a létesítmény önkormányzati támogatása ahhoz a 2019 előtti időszakhoz képest, amikor nem indult onnan rendszeres légijárat. Aki pedig megfordult akkor és most a repülőtéren, a saját szemével láthatja, hogy milyen felújítások történtek és milyen forgalmat bonyolít le a létesítmény.

·      Buszbeszerzés: Hiába igyekszik annak látszatát kelteni a megyei lap szerzője, mintha az állami elektromos busz beszerzési tendert az önkormányzat felügyelné, a valóságban a városvezetés egy állami pályázaton vett és vesz újra részt, mert minden lehetőséget megragad arra, hogy a pécsiek érdekeit szem előtt tartva tovább bővítse a város ebusz-flottáját.

·      Ügyvédek: hiába igyekszik rendkívülinek beállítani a teljes pécsi NER-hadosztály, a valóságban az országosan egyedülálló pécsi átvilágítás nyomán indított pótmagánvádas-eljárások lebonyolítására megkötött, határozott idejű ügyvédi megbízás az elszámoltatás sikerének alapfeltétele. Az pedig már régóta közismert, hogy a jelenlegi városvezetés ennek a költségével együtt is jóval kevesebbet költ ügyvédekre, mint fideszes elődje. Az elszamoltatas.pecs.hu oldal alapján az is nyilvánvaló, hogy az átvilágítás költségei búsásan megtérültek a pécsieknek: minden erre fordított közpénz több mint tízszeresét fialta a pécsiek közösségének.

·      Iparűzési adó: hiába próbálja meg a Fidesz sikerének beállítani a megyei lap a pécsi iparűzési-adóbevétel növekedését, a valóságban a jelenlegi városvezetés tudatos, átgondolt és eredményes gazdaságfejlesztési munkájának az eredménye az idén rekordokat döntő helyi iparűzési adóbevétel.

·      Ipari park: valamiért éppen az erről szóló fórum előtti napokban tartották fontosnak bejelenteni, hogy még semmilyen konkrétum nem ismert a Pécs mellett, Bicsérden kialakított ipari park befektetője kapcsán. Sokat ront a bejelentés hitelességén, hogy ezt éppen azon a helyi portálon tették közzé, amelyik korábban előbb egy oda betelepülő kínai autógyárról és annak „egyéb” üzemeiről adott hírt, hogy aztán pár órával később – egyes hírek szerint kormányzati utasításra - nyom nélkül törölje az egészet, mintha a cikk meg sem történt volna

Pécs Jövője Frakciószövetség