Vagyonnyilatkozatok: megnéztük, mennyire csörög a kassza az ellenzéknél

2019. november 21. 14:30 2019. nov. 21. 14:30

Mentőtiszttől a dékáni hivatalvezetőig, nyugdíjastól az ifjúságig, részmunkaidőstől a vállalkozóig, szerelőtől az íróig terjed a pécsi közgyűlés ellenzéki többsége a civil foglalkozuk szerint. Vagyonnyilatkozati áttekintés - harmadik rész.

Folytatjuk a szerdán elkezdett sorozatot, amely az új összetételű pécsi közgyűlésbe került képviselők vagyonnyilatkozatait jártuk körbe. Az első részben a Fidesz, a KDNP és az ÖPE hét képviselőjéből hat nyilatkozatát mutattuk be, Kővári János ugyanis nem járult hozzá, hogy nyilatkozatát online módon is lehessen böngészni. 

A második részben Péterffy Attila polgármester (független, Mindenki Pécsért-Öt Torony-Párbeszéd frakció) és Bognár Szilvia alpolgármester (Mindenki Pécsért - Demokratikus Koalíció) vagyoni helyzetével foglalkoztunk. (Ruzsa Csaba a másik alpolgármester, ám ő külsősként lett felkérve erre, így neki a kinevezése napjától - október 31. - van 30 napja a törvény szerint arra, hogy beadja a vagyonnyilatkozatát.)

A harmadik részben a Mindenki Pécsért Egyesület és az LMP zászlaja alatt a közgyűlésbe jutott képviselők vagyonnyilatkozatairól adunk számot. Ezen képviselők közül dr. Schmuck Roland nem járult hozzá az online közzétételhez, így Kővári Jánosé mellett az övét is kikérjük az önkormányzattól, mint közérdekből nyilvános adatot. 

Az ellenzéki többség képviselőinek vagyonnyilatkozatait névsorrendben mutatjuk be.


Ágoston Andrea Beatrix (Mindenki Pécsért-Öt Torony-Párbeszéd)

Ágoston Andrea ennek a frakciónak - melyben rajta kívül Péterffy Attila polgármester és Horváth Tamás, a kulturális bizottság elnöke van még - a vezetője.

Ingatlan: egy 1400 négyzetméteres ingatlanon egy 100 négyzetméteres családi ház felerészbeni tulajdonosa 2015 óta, a házhoz egy 20 négyzetméteres garázs tartozik még.

Jármű: nincs.

Megtakarítás: nincs.

Tartozás: nincs.

Jövedelem: idegenvezetőként dolgozott, de azt szünetelteti vagyonnyilatkozata   szerint. Két bizottságban is tag, ez havi bruttó 165 ezer forintot jelent neki (cikkünk megjelenésekor csak egy bizottságot és bruttó 132 ezer forintot számoltunk neki, ezt most korrigáltuk - szerk.)

Gazdasági érdekeltség: nincs.



Auth István (Mindenki Pécsért - Demokratikus Koalíció)

Ingatlan: egy pécsi 35 négyzetméteres lakás tulajdonosa egy 2008-as adásvétel óta, valamint egy 54 négyzetméteres pécsi lakás 100 százalékos haszonélvezője egy 1998-as ajándékozás óta.

Jármű: nincs.

Megtakarítás: 1,5 millió forintos, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelés.

Tartozás: 5,5 millió forintos tartozás pénzintézettel szemben, ehhez jön még magánszemélyekkel szembeni 2 millió forint tartozásként.

Jövedelem: a Flam Gastro Kft-ben ügyvezető, onnan havi bruttó 97 500 forintot kap Auth István. Emellett, mivel két bizottságnak is tagja, havi bruttó 165 ezer forintot kap még.

Gazdasági érdekeltség: a Flam Gastro Kft. 100 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője.



Csaba István Jácint (Mindenki Pécsért - MSZP)

Ingatlan: nincs.

Jármű: nincs.

Megtakarítás: nincs.

Tartozás: 1,54 millió forint Diákhitel.

Jövedelem: országgyűlési képviselő munkáját segítő alkalmazottként dolgozik Csaba István, emiatt az Országgyűlés Hivatala havi bruttó 150 ezer forintot folyósít neki. Emellett képviselőként, két bizottsági tagság után havi bruttó 165 ezer forintot kap még (eredetileg csak egy bizottságot és 132 ezer forintos fizetést írtunk, de Csaba a Népjóléti és Sport Bizottságban és a Jogi és Ügyrendi Bizottságban is tag - szerk.)

Gazdasági érdekeltség: nincs.



Dr. Kóbor József (LMP)

Kóbor Józsefnek is jár a pirospont, mert kézírás helyett számítógépen töltötte ki a vagyonnyilatkozatot.

Ingatlan: egy 57 négyzetméteres pécsi panellakás (1988-ban lett megvásárolva) és egy 75 négyzetméteres sorházi lakás (adásvétel: 2011) tulajdonosa. Emellett egy 2000 négyzetméteres, művelés alól kivont szőlő van a nevén, amelyhez egy 30 négyzetméteres présház-pince besorolású gazdasági épület is tartozik. ezt 1988-ban örökölte.

Jármű: Lada Samara 1300, ezt 1988-ban örökölte a politikus.

Megtakarítás: 2 millió forint pénzintézeti számlakövetelés és 600 ezer forint számlakövetelés devizában.

Tartozás: nincs.

Jövedelem: a Pécsi Tudományegyetemen klinikai fizikusként a havi bruttó jövedelme 300 ezer forint. Emellett egy bizottság tagjaként havi bruttó 132 ezer forintot kap az önkormányzattól.

Gazdasági érdekeltség: nincs.



Dr. Kunszt Márta (Mindenki Pécsért - Demokratikus Koalíció)

Kunszt Márta, a DK frakcióvezetője is kézírás helyett a géppel kitöltést választotta, jár a pirospont.

Ingatlan: egy pécsi 96 négyzetméteres lakóház tulajdonosa egymagában (2004-ben lett építve a ház), ehhez egy 18,9 négyzetméteres garázs/tároló tartozik, ugyancsak 2004-ben lett építve.

Jármű: egy 2018. áprilisában vásárolt Renault Captur.

Megtakarítás: OTP nyugdíj-előtakarékossági értékpapírban 1,376 millió forint, Optimus Prime életbiztosításban 3,17 millió forint.

Tartozás: nincs

Jövedelem: nyugdíjas egyetemi docensként a nyugdíjfolyosító havi 272 420 forintot utal neki, ehhez jön az önkormányzattól a civil kapcsolatok tanácsnoka posztja miatt havi bruttó 209 ezer forint.

Gazdasági érdekeltség: nincs.



Fogarasi Gábor (Mindenki Pécsért - Jobbik)

Ingatlan: nincs ingatlan a Jobbik frakcióvezetőjének a nevén.

Jármű: nincs.

Megtakarítás: nincs.

Tartozás: 3,4 millió forintos Diákhitel-tartozás.

Jövedelem: Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési frakcióvezetőjének személyi asszisztenseként Fogarasi Gábor havi bruttó 225 ezer forintot keres. Emellé a pécsi önkormányzattól bizottsági elnökként (népjóléti és sportbizottság) havi bruttó 209 ezer forintot kap.

Gazdasági érdekeltség: nincs.



Fürj Csaba (Mindenki Pécsért - Jobbik)

Ingatlan: nincs.

Jármű: egy 2011-ben vásárolt Fiat Brava 1.2 SX.

Megtakarítás: 1,57 millió forintnyi készpénz. Valamint pénzintézeti számlakövetelése is van a képviselőnek, 1,731 millió forint és 5176 euró.

Tartozás: nincs.

Jövedelem: két bizottság tagjaként havi bruttó 165 ezer forintot kap az önkormányzattól, más foglalkozást nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatban.

Gazdasági érdekeltség: nincs.



Hencsei Zsolt (Mindenki Pécsért - Jobbik)

Ingatlan: egy 65 négyzetméteres pécsi lakás haszonélvezője.

Jármű: egy Alfa Romeo GT és egy Fiat Multipla tulajdonosa, az egyik 2017. májusában, a másikat 2018. szeptemberében került hozzá.

Megtakarítás: 4 millió forint készpénzben.

Tartozás: nincs.

Jövedelem: havi bruttó 450 ezer forintot keres gázvezeték - központifűtés-szerelőként. Emellett, mivel két bizottság tagja is, az önkormányzattól havi bruttó 165 ezer forintot kap.

Gazdasági érdekeltség: a H&E Installateur Kft. 100 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője.


Horváth Tamás (Mindenki Pécsért-Öt Torony-Párbeszéd)

Ingatlan: egy 1057 négyzetméteres pécsi lakóház és udvar 1/7 részarányban tulajdonosa, az ingatlant 2005-ben vásárolták.

Jármű: egy 2018-ban vásárolt Toyota Corolla Hatchback 1.4 személyautó.

Megtakarítás: nincs.

Tartozás: nincs.

Jövedelem: Horváth Tamás írói foglalkozását szünetelteti vagyonnyilatkozata szerint, így jövedelme az önkormányzattól a kulturális bizottság elnöki posztjáért kapott havi bruttó 209 ezer forintból van.

Gazdasági érdekeltség: nincs.



Nyőgéri Lajos (Mindenki Pécsért - MSZP)

Ingatlan: az MSZP frakcióvezetője egy 1360 négyzetméteres ingatlanon fekvő 80 négyzetméteres lakóházat tulajdonol felerészben, amit 2014-ben vett. Ugyancsak Erdősmecskén, egy 740 négyzetméteres ingatlanon egy 70 négyzetméteres lakóház felerészbeni tulajdonosa 2014 óta. Regenyén egy 1369 négyzetméteres zártkert és az azon álló 45 négyzetméteres gazdasági épület tulajdonosa 2017 óta.

Jármű: egy 2005-ben vásárolt Renault Scenic.

Megtakarítás: nincs.

Tartozás: 5 millió forint magánszemélyekkel szemben.

Jövedelem: a Re-Floris Bt-nél tanácsadást végez, ebből havi bruttó 89 ezer forintos jövedelme származik. Az önkormányzattól pedig két bizottsági tagság után havi bruttó 165 ezer forintot kap.

Gazdasági érdekeltség: nincs.


 

Pokorádi Gábor (Mindenki Pécsért - Momentum)

Ingatlan: Budapesten VII. kerületében van egy 80 és egy 44 négyzetméteres lakása a képviselőnek, melyeknek felerészben tulajdonosa. Az ingatlanokat 2016-ban (ha jól olvastuk a kézírást) és 2019-ben vette. Emellett van egy 64 négyzetmtéeres társasházi lakása, amelynek felerészbeni tulajdonosa egy 2019-es adásvételt követően. 2017-ben pedig vett 40 ezer négyzetméternyi kivett föld bejegyzésű földterületet egy kiolvashatatlan nevű településen, a területen egy ház is áll, ezeknek 100 százalékos tulajdonosa.

Jármű: négy jármű szerepel a vagyonnyilatkozatában Pokorádi Gábornak: egy Ford Galaxy (2017-es vétel), egy Toyota Prius (2010-es vétel), egy Nissan Leaf (2017-es vétel) és egy Volkswagen Crafter (2018-as vétel).

Megtakarítás: 2 millió forint készpénzben. Emellett szerepel még egy pénzintézeti számlakövetelés körülbelül 30 millió forintos értékben. Van további körülbelül 80 millió forintos értékben rendelő bérleti jog is feltüntetve, mint jelentősebb értékű vagyontárgy.

Tartozás: itt is szerepel egy pénzintézettel szembeni tartozás 30 millió forintos értékben. Ennek kapcsán Pokorádi Gábor képviselő azt írta megjegyzésként a vagyonnyilatkozatába, hogy a pénzintézeti számlakövetelés és ez a tartozás ugyanaz - arra viszont nem tért ki, hogy akkor ez most tartozás, vagy számlakövetelés.

Jövedelem: az A3 Medical LTD cégvezetőjeként havi körülbelül 1,2 millió forintot keres havonta bruttóban, emellett a Syntropy LTD-nél (ha jól silabizáltuk a kézírást) marketing menedzser és tanácsadó, ott 995 ezret keres havonta bruttóban. Mivel az önkormányzatnál két bizottságban is tag, így havi bruttó 165 ezer forintra jogosult.

Gazdasági érdekeltség: az A3 Medical LTD, a Dentist LTD 100 százalékos tulajdonosa és cégvezetője. Emellett az A3 Group International Kft-ben van 50 százalékos tulajdoni része (ami a belépéskor még 33 százalék volt), és cégvezető.



Sajgó György (Mindenki Pécsért - Momentum)

Ingatlan: egy pécsi 935 négyzetméteres telken egy 128,5 négyzetméteres lakóház felerészbeni tulajdonosa, 2019-ben vásárolta az ingatlant.

Jármű: Toyota Avensis kombi T25 (2018. januári vásárlás).

Megtakarítás: 560 ezer foritnyi életbiztosítás.

Tartozás: 20,57 millió forintnyi tartozás pénzintézettel szemben.

Jövedelem: az Országos Mentőszolgálat alkalmazásában áll mentőtechnikusként és állomásvezetőként, innen havi bruttó 294 870 forintot kap. A Pécsi Tudományegyetemnél mentőápolóként dolgozik, ahonnan havi bruttó 101 700 forintot kap. Emellett az önkormányzatnál két bizottság tagja, így havi bruttó 165 ezer forintot keres.

Gazdasági érdekeltség: nincs.


 

Sík László Lajos (Mindenki Pécsért - MSZP)

Ingatlan: egy pécsi 412 négyzetméteres ingatlanon egy 281 négyzetméteres lakóház 20/72 arányú rész-társtulajdonosa, az ingatlan örökléssel kapta meg. Emellett egy pécsi 56 négyzetméteres társasházi lakás egyedüli tulajdonosa, ez 2016-ban eltartási szerződés kapcsán került hozzá. 2016 októberétől, ugyancsak eltartási szerződés keretében egy balatongyöröki 2736 négyzetméteres beépítetlen terület és azon egy gazdasági épület 414/2736 részarányú tulajdonosa.

Jármű: Volkswagen Bora (2013-as vétel).

Megtakarítás: nincs.

Tartozás: nincs.

Jövedelem: csupán annyit tüntetett fel a képviselő, hogy nyugdíjas, de összeget nem írt. Emellett, mivel az önkormányzat kommunális bizottságának elnöke, így innen havi bruttó 209 ezer forintos jövedelmet kap.

Gazdasági érdekeltség: az Alkotók-Universal Kft-ben ügyvezető, de nem tulajdonos a cégben.



Siposné Bikali Éva (Mindenki Pécsért - Demokratikus Koalíció)

Ingatlan: egy pécsi 76 négyzetméteres társasházi lakás egyedüli tulajdonosa, amely 2014-ben örökléssel került hozzá.

Jármű: nincs.

Megtakarítás: nincs.

Tartozás: nincs.

Jövedelem: a QX-Impex Kft-nél részmunkaidőben gyártás-előkészítő, a munkáért havi bruttó 111 800 forintot kap. Emellett az önkormányzattól, mivel két bizottság tagja is, havi bruttó 165 ezer forintot kap.

Gazdasági érdekeltség: nincs



Topán László (Mindenki Pécsért - Momentum)

Ingatlan: a Momentum frakcióvezetője egy pécsi 58 négyzetméteres társasházi lakás felerészbeni tulajdonosa egy 2008-as adásvétel óta. A lakás mellett van egy 18 négyzetméteres garázs is a nevén, ennek is fele részben tulajdonosa 2008-tól.

Jármű: Suzuki SX4 (2019. februári vétel).

Megtakarítás: 950 ezer forint pénzintézeti számlakövetelés.

Tartozás: pénzintézettel szemben 3,56 millió forintnyi tartozás.

Jövedelem: az olaszi általános iskola tanáraként havi bruttó 294 350 forintot keres. Emellett az önkormányzattól, mivel a városfejlesztési és innovációs bizottság elnöke, havi bruttó 209 ezer forintot kap.

Gazdasági érdekeltség: nincs.


 

Zag Gábor (Mindenki Pécsért - Demokratikus Koalíció)

Ingatlan: nincs.

Jármű: Renault Thalia (2018. februári vétel).

Megtakarítás: OTP Lakástakarék 2,03 millió forint értékben. Pénzintézeti számlakövetelés 1,737 millió forint értékben.

Tartozás: 349 273 forint pénzintézettel szembeni tartozás.

Jövedelem: a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán dékáni hivatalvezető és ügyvivő szakértő, a munkáért havi bruttó 450 ezer forintot kap. Emellett az önkormányzattól, mivel a jogi és ügyrendi bizottság elnöke, havi bruttó 209 ezer forintot kap.

Gazdasági érdekeltség: nincs.

Forrás: Pécsi STOP