Vári Attila keresi a legtöbbet a kormánypárti képviselők közül

2019. november 20. 13:17 2019. nov. 20. 13:17

Kikerült szinte az összes képviselő vagyonnyilatkozata a pécsi önkormányzathoz tartozó honlapra, első körben a Fidesz-KDNP és az ÖPE képviselőinek vagyoni helyzetét böngésztük át. Kővári János ugyanakkor nem járult hozzá, hogy online módon is elérhető legyen a vagyonnyilatkozata, így ezt, mivel közérdekből nyilvános adat, kikérjük a városházától.

Miután kedden a Pécsi STOP arról írt, hogy ugyan a pécsi képviselők a törvény adta határidőig leadták a várásházán a vagyonnyilatozataikat, ám azok online módon még nem érhetőek el, szerda reggelre már meg is változott a helyzet. 

Első körben lapunk a Fidesz- és az ÖPE-KDNP-frakció képviselőinek vagyonnyilatkozatait nézte meg.

Kővári János nyilatkozata ugyanakkor online módon nem érhető el, így ezt, mivel közérdekből nyilvánosnak számít, kikérjük az önkormányzattól.


Vári Attila (Fidesz-frakció)

Vári Attila, a Fidesz-KDNP-ÖPE polgármesterjelöltje volt Pécsen, emellett 2010 óta a PSN Zrt. vezette vezérigazgatóként, a posztról képviselővé választása után - mivel a kettő együtt összeférhetetlen a törvény szerint - lemondott. A kétszeres olimpikon emellett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is 2018 szeptemberének vége óta.

Ingatlan: Várinak Budapest XXII. kerületében van egy 1067 négyzeméteres ingatlan a tulajdonában, melyen egy lakóház áll. Az ingatlan 2004. áprilisában került hozzá, annak tulajdonosa 17/100 tulajdonosi hányadban.

Jármű: idén szeptember 12-én vásárolt egy Volkswagen T-Roc Style 1.5 típusú személyautót. (Az autónak két éve, mikor Magyarországra is behozták, még 5,8 millió forint volt az alapára.)

Megtakarítás: a vagyonbevallás szerint 5 millió forint értékben van takarékbetétben elhelyezett megtakarítása.

Tartozás: nincs

Jövedelem: Vári Attila első helyre a PSN Zrt. vezérigazgatóságát írta be, amiért havi bruttó 1,1 millió forintot kapott (meg lakhatási támogatást, noha a kampányban már büszkén vállalta pécsiségét). Mivel a vezérigazgatóságról le kellett mondania a törvényi összeférhetetlenség miatt, így csak a képviselőségért járó havi 132 ezer forint jár neki az önkormányzattól.

Emellett olimpikonként olimpiai járadékra jogosult, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezen a jogcímen havi bruttó 594 ezer forintot utal neki. 

Mivel a vízilabda szövetség vezetője is, így onnan havi bruttó 2 205 881 forintot kap vagyonnyilatkozata szerint.

Vári Attila így összesen képviselősége elvállalása előtt idén havi bruttó 3,889 millió forintot keresett. A képviselőség elvállalása után ez az összeg havi bruttó 2,9 millió forintra apad.

Gazdasági érdekeltség: eddig a PSN Zrt-nél volt vezérigazgató, ez a képviselőség miatt kiesett. Megmaradt ugyanakkor a Cardio Complex Kft., amelyben jelenleg 25 százalékos tulajdonrésszel bír (ez a tulajdonszerzés idején még 33 százalék volt) Vári Attila, aki ügyvezetője a cégnek. Ebben a cégben megtalálható volt még nyár végén Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő testvére is.


Dr. Csizmadia Péter (Fidesz-frakció)

Csizmadia Péter mezei pirospontot kap, ugyanis a kormánypárti képviselők közül ő volt az egyetlen, aki nem kézírással, hanem géppel töltötte ki a vagyonnyilatkozatát. 

Ingatlan: egy 80 négyzetméteres társasházi lakásnak fele arányban tulajdonosa egy 2015-ös adásvétel óta. Emellett Hosszúhetényben egy 2222 négyzetméteres ingatlan (kert gyümölcsössel, szőlővel, gazdasági épülettel) és egy azon álló 20 négyzetméteres présház-pince egyedüli tulajdonosa egy 2019-es adásvétel óta

Jármű: egy Hyundai i40 tulajdonosa, az autót 2018-ban vásárolta.

Megtakarítás: 950 ezer forint takarékbetétben.

Tartozás: pénzintézet felé 3,8 millió forint tőketartozása van a frakcióvezetőnek, plusz a kamat.

Jövedelem: egyéni ügyvédként nem szünetelteti a munkáját, onnan havi bruttó 500 ezer forintot kap. Ehhez jön pluszban a képviselői díjazás is, ami Csizmadia esetén, mivel vizottsági elnök, 209 ezer forintot jelent.

Gazdasági érdekeltség: nincs


Bognár László (Fidesz-frakció)

Ingatlan: egy pécsi társasházban egy 56 négyzetméteres ingatlana van, melynek egyedüli tulajdonosa egy 2009-es adásvétel óta. Ugyancsak Pécsen van egy 200 négyzetméteres ingatlanon álló 120 négyzetméteres családi háza, melyet 2014-ben örökölt, és ennek is egyedüli tulajdonosa.

Jármű: nincs

Megtakarítás: nincs

Tartozás: 13,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozása van a képviselőnek.

Jövedelem: Bognár László képviselősége mellett pedagógus, illetve tanárképzési vezető, ezen munkáját nem szünetelteti, így a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda intézménytől havi bruttó 530 ezer forntot kap. 

Emellett magánszemélyek számára ad ki lakást, ebből havi bruttó 80 ezer forintot szerez. Mindezek mellett pedig a képviselőségért, mivel egy bizottságban tag, 132 ezer forint jár neki az önkormányzattól.

Gazdasági érdekeltség: nincs


Barkóczi Csaba (Fidesz-frakció)

Ingatlan: egy pécsi 46 négyzetméteres lakás egyedüli tulajdonosa, melyet 2014. augusztusában vásárolt. Emellett Magyarhertelenden egy 1305 négyzetméteres ingatlan és az azon álló 100 négyzetméteres családi ház felerészbeni tulajdonosa, melyhez 2019. júliusában jutott hozzá adásvétel útján.

Jármű: nincs

Megtakarítás: pénzintézettel szembeni számlakövetelése van 3,2 millió forint értékben.

Tartozás: nincs

Jövedelem: a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatalnál területfejlesztő munkatárs a Területfejlesztési Osztályon, innen havi bruttó 320 ezer forintot kap. Emellett önkormányzati képviselőként havi bruttó 132 ezer forint jár neki.

Gazdasági érdekeltség: nincs



Berényi Zoltán (ÖPE-KDNP-frakció)

Ingatlan: egy 716 négyzetméteres ingatlanon egy 158 négyzetméteres lakóháznak a felerészbeni tulajdonosa egy 2014-es adásvétel óta. Emellett egy sorházi 54 négyzetméteres lakás egyedüli tulajdonosa 1998 óta.

Jármű: egy 2009-ben vásárolt Opel Astra.

Megtakarítás: van egy kiolvashatatlan számjegyű, de milliós életbiztosítása, emellett életbiztosításban és megtakarításban van még megközelítőleg 5 millió forintja. Takarékbetétben 1 millió forintot tart.

Tartozás: 10 millió forint pénzintézettel szemben.

Jövedelem: művelődési központ vezetője a Vasasért Egyesületnél, ezért havi bruttó 65 ezer forintot kap. Emellett az önkormányzati képviselőségért jár naki 132 ezer forint.

Biztosításközvetítői tevékenységgel is foglalkozik, onnan eseti módon 100 ezer forint folyik be neki, Emellett havi bruttó 240 ezer forintot kap a nyugdíjfolyosítótól szolgálati járadék jogcímen.

Gazdasági érdekeltség: a Berényi Humán Kft. 50 százalékos tulajdoni arányát bírja, amelynek ügyvezető igazgatója.

Dr. Kamarás Péter (ÖPE-KDNP-frakció)

Ingatlan: Pécsen egy 158 négyzetméteres ingatlanon egy 90 négyzetméteres lakóház egyedüli tulajdonosa egy 2003-as adásvétel óta. Emellett egy 64 négyzetméteres társasházi lakás egyedüli tulajdonosa egy 2015-ös adásvétel óta. Pécs-Újhegyen egy 1869 négyzetméteres telek 2/4 részbeni tulajdonosa, az adásvétel 2014-ben volt.

Jármű: nincs.

Megtakarítás: 4,98 millió forint takarékbetétben.

Tartozás: 2 millió forint pénzintézettel szemben.

Jövedelem: dr. Kamarás Péter egyéni vállalkozó, vagyonnyilatozata szerint szünetelteti foglalkozását. Ingatlan bérbeadással ugyanakkor foglalkozik, innen havi bruttó 100 ezer forint folyik be hozzá a képviselői 132 ezer forint mellé. 

Gazdasági érdekeltség: nincs.

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP