Városvezető frakciók: Újra csörög a sipka, Kővári Jánosnál már nem lesz a héten szánnivalóbb szereplője a közéletnek

2021. február 11. 10:32 2021. feb. 11. 10:32

"Mindegy, hány levelet szivárogtat ki Müller Cecilia, vagy mi derül ki Rogán ifjú feleségének hozományáról, a közpénzeket féltő, korrupcióról beszélő Kővári Jánosnál már nem lesz a héten szánnivalóbb szereplője a közéletnek." - íjrák közös közleményükben a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum és a Magyar Szocialista Párt pécsi frakciói.

A Fidesz-ÖPE-KDNP hármas szerdán megtartotta az első olyan sajtótájékoztatóját, aminek már a kötőszavai sem voltak igazak. Mindegy volt, hogy milyen témának ugranak neki, nem hogy megkarcolni sem sikerült a valóság burkát, de még a közelébe sem kerültek, hogy legalább lepattanjanak róla.

Erről a tegnapi nap folyamán készítettünk egy válogatást, ami facebook oldalunkon megtekinthető mindenki számára: 

 

 

A közleményt változtatások nélkül tesszük közzé: 

Az elvileg Pécs 2021-es költségvetéséről szóló sajtótájékoztatón megint nem sikerült igazat mondani arról, hogy valójában 29 milliárdos kötelezettséggel vette át Pécset az új vezetés 2019-ben, hogy a harmadik alpolgármester fizetés nélkül végzi a dolgát, vagy arról a képtelen agyrémről, hogy az óvodai fűtésszámlát majd az óvónők béréből állja a város.

Arról, hogy a Fidesz és holdudvara valósága milyen őrületes távolságra van másokétól, arra remek bizonyíték Csizmadia képviselő úr arany mondata, ami szerint 2020 a jóléti juttatások tengere volt Pécsett. Igen, valószínűleg vannak ilyen szerencsés családok idehaza, de nekik Pécshez igen kevés közük van.

Ilyen felvezetés után már egészen fáradt rekeszizmokkal vártuk a porondon Kővári János szereplését. Ő megint nem tudta eldönteni magáról, hogy most akkor független, vagy nem – nem baj, nekünk szerencsére sikerült. Mindenesetre nem véletlenül a fő attrakciót hagyták a végére, hiszen Kővári, akiről nem sikerült eldöntenünk, hogy a munkában, vagy a gondolkodásban fáradt-e meg ennyire, ismét nagyot alakított. Hiszen mi lehet sírva röhögősebb élmény annál, mint Kővári, aki másokat bíztat munkára, korrupcióról beszél, a közpénzeket félti – igen, másoktól -, és a mostani városvezetésen keresi azt a gazdasági programot, amit neki és fideszes barátainak 10 év alatt nem sikerült előállítani?

 

Hát megmondjuk, mi lehet szórakoztatóbb: az a Kővári, aki felajánlotta, hogy – fideszes elvbarátaival együtt – MEGINT rendbe teszi a várost!

 

Hát, köszönjük, de ebből a rendbe rakásból egyszer elég volt. Elég volt az 1,2 milliárdos haveri ügyvédi számlákból, a Volvo-botrányban ellopott háromnegyed milliárd forintból, amiről a Fidesz és Kővári is hallgat, mint a sült hal. Elég volt a gazdátlanságból, elég volt abból, hogy a Fidesz fővárosi központjában diktálják le, hogy mit tegyen a városvezetés, elég volt a Pestről ejtőernyőztetett cégvezetőkből, elég az állandó, szünet nélküli ámításból és hazudozásból! Az Isten mentse meg Pécset attól, hogy megint a Fidesz akarja rendbe tenni!

 

Ha volt egyetlen használható, legalább a valósághoz kanyarodó mondat a szerdai sajtókamupartin, akkor az a Fidesz pécsi frakcióvezetőjéhez kötődik, aki arról beszélt, hogy fejlődő pályára kell állítani Pécset. Igaz, hogy ez is Péterffy Attila polgármester egyik jelmondata, és több mint egy évbe tellett, hogy a Fidesz is magáévá tegye, de jobb később, mint soha.

 

A DK, a Jobbik, a Momentum és az MSZP pécsi közgyűlési frakciói

 

Forrás: Pécsi STOP