A harmadik negyed „rövidzárlatát” hamar elhárította az NKA férfi kosárlabda csapata

2024. március 17. 11:37 2024. márc. 17. 11:37

A Szeged elleni hazai, majd az Oroszlányban aratott győzelemmel a hátuk mögött, jó formában fogadta az alapszakasz 24. fordulójában az NKA Arénában szombaton a Kecskemét csapatát, az NKAV Universitas Pécs gárdája az NB I-es férfi kosárlabda bajnokságban. Izgalmas végjátékban sikerült otthonában tartani a két pontot Csirke Ferenc csapatának.

Az alapszakasz hajrájára a férfi NB I. A csoportban minden csapat igyekszik minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy a lehetőségeihez mérten legjobb pozícióban zárja a bajnokság első szakaszát. A tabella első két pozícióját kivéve hatalmas a tülekedés, roppant kiegyensúlyozott a mezőny, három körrel a vége előtt látnok legyen a talpán, aki megmondja, melyik együttes hol végez. Az első a szombat esti Kecskemét elleni bajnoki lesz, amely nem mindennapi izgalmakat ígért. Az újonc pécsi csapatnak az élvonalban hazai pályán mindenképpen nyerni kell, amire jó esélyük van, hiszen a Szeged és az Oroszlány elleni siker megmutatta, hogy elkapták a fonalat – nagy dolog lenne hármasra növelni győztes sorozatunkat.

A mérkőzést Manugafic pontjával kezdődött, majd Duró is pontot szerzett 4-0 az első perc végén. A vendégek a harmadik perc elején szereztek pontot Karhodzic közreműködésével. Kucsera Dániel közelről talált a pécsi kosárba és fordított az eredményen, 8-9. Sinik is távolról talált a zsákba, a negyed végén 19-21.

Az első negyedet Sinik pontja zárta lés a második negyedet is nyitotta, 19-23. Tóth Barna 13 perc alatt már négy hibát gyűjtött. A hazai oldalon Kovács, Manugafic, Durmo szórta a pontokat. a vendégeknél Dramcanin szórt pontokat, 17 percben 32-32. Meleg Gergő zsákolt, 37-37 a 20 perc elején. Nem sikerült hazai vezetéssel zárni a félidőt, Lukovics közelről zsákba dobta a labdát, 37-39.

A harmadik negyedben felélénkült Walker. Igen csak játékba lendült, közelről, távolról is eredményes volt, előnyt szerzett a hazaiaknak, 24-13 a harmadik tíz percben.

A záró negyedben tovább tartotta lendületét a pécsi együttes. A 33. percben 69-55 az eredményjelzőn. A biztos vezetés tudatában időnként trükköztek a labdával a pécsi fiúk. A Kecskemét feljavult a lepattanók gyűjtésben. A 40. percben 76-72. 7 másodperc volt vissza a mérkőzésből, 78-75 volt az eredmény, amikor a pécsi edző időt kért. Walker két büntetőt dobhatott, egy beakadt a zsákba, 79-75, és ez lett a mérkőzés vége.

NKA Universitas Pécs–Kecskemét 79–75

(19–21, 18–18, 24–13, 18–23)

NKA Universtas Pécs Nikokolics 7, KOVÁCS P. 14/9, Manjgafic 13/6, Herger 2, Durmo 11. Csere: MELEG G. 11, WALKER 19/6, Kerpel-Fronius, Scherer 2, Henry. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Kecskemét: Sinik 15/6, Wittmann 5/3, Ivkovic M. 1, LUKOVICS 15/3, Karahodzsics 5. Csere: BOGUES Jr. 12/3, Kucsera 5/3, DRAMICANIN 17/9, Körmendi, Tóth Barna. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan.

Csirke Ferenc, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, a szurkolóinknak, és a Kecskemétnek is, mert szépen visszajött a meccsbe. Nem csak a mi butaságaink miatt tudta ezt megtenni, hanem azért is, mert nagyon agresszíven védekezett. Máskor, ha tizennégy ponttal vezetünk, nem adhatunk ennyi esélyt az ellenfélnek. Az egész mérkőzésen jól védekeztünk, támadásban viszont akadtak gondjaink. Nagyon sokat köszönhetünk a fizikó terápiás stábnak, mert Durmo és Kerpi sérüléssel bajlódott, de vállalni tudta a játékot. Láttam a többi eredményt, ezek alapján kijelenthető, hogy a saját kezünkben van a sorsunk.

Sztojan Ivkovics, a Kecskemét vezetőedzője: Gratulálok a pécsieknek, nagyon férfias és kemény küzdelem volt ez. A harmadik negyedben volt egy rövidzárlatunk, ezért kaptunk ki. Készülünk a következő mérkőzésre.

Scherer Bálint, a Pécs játékosa: Nagyon okos csapattal találkoztunk, azt kaptuk ezen a meccsen, amire számítottunk. Negyven percig kiélezett csata volt, amelyen végig futottunk, próbáltuk elfárasztani az ellenfelet, ami sikerült, ennek köszönhetően nyertünk.

 

Szerző: Szabó Ferenc