A hosszú szünetben tartott megbeszélés után padlóra került a BEAC

2024. október 15. 11:58 2024. okt. 15. 11:58

Vasárnap a negyedik fordulóval folytatódott a Tippmix Női Kosárlabda NB I. A csoportjában az NKA Universitas Pécs mérkőzése, az eddig nyeretlenül a tabella kilencedik helyén álló E.ON ELTE BEAC csapata ellen. A csapat túl van az első Európa Kupa megmérettetésen, a fókusz ismét a magyar bajnokikra terelődött. A pécsi szurkolóknak mindenképpen egy jó hír, hogy most zsinórban négy összecsapását is a Lauber falai között vívja meg Zseljko Djokics alakulata.

Vasárnap egy könnyebbnek ígérkező ellenfél várt a Zseljko vezette csapatra. A nyár folyamán egy jelentősebb vérfrissítésen átesett BEAC érkezett vasárnap Pécsre. Mészárosné Kovács Andrea lányai mindhárom meccsüket elveszítették eddig, két papírforma vereség a két Euroligás ellen, múlt héten pedig egy küzdelmes, kemény összecsapáson maradtak alul öt ponttal a Vasas ellen. A tavalyi szezon végén kulcsembereit veszítette el a BEAC, Tóth Franka és Angyal Barbara is távozott többek közt, a teljes légióskontingens mellett. A helyükre tehetséges fiatalok érkeztek és új légiósok, és tudható, hogy sok munka áll még előttük a korábbi erősségeik kiépítése érdekében. Az NKA számára a Győrből ékezett válogatott kerettag, Török Ági és Studer Ági érkezése a nagy nyereség.

 

 

NKA Universitas Pécs–E.ON ELTE BEAC 102–74

 

(27–24, 26–22, 33–15, 16–13)

 

 

NKA Pécs HELD 11/9, Szmailbegovics 8/6, RÁTKAI 10/3, Josepovits 4, Kiss A. 8.csere: REISINGEROVÁ 13, STUDER 7/3, TÖRÖK 12, Laczkó 9/3, Olawuyi 8, Tóth O. 8/3, Zsebe-Weninger 4.

Edző: Djokics Zseljko, Iványi Dalma
 

BEAC: MOORE 11, Rakita 3, Milkovics 6/6, JONES 17, OZOLA 10/6. Csere: Bajzáth 6, Dobó 3, Végh-Dudás 2, Szauter 7/3, Drahos 9/3. 

Edző: Mészárosné Kovács Andrea
 

 

 

Zseljko Djokics, az NKA vezetőedzője: A TF elleni kemény meccs után rögtön elutaztunk Olaszországba a kupamérkőzésre, ahonnan hajnalban indultunk vissza Pécsre, ahová meglehetősen fáradtan érkeztünk meg. Így döntenünk kellett, hogy edzéssel vagy pihenéssel készülünk-e a BEAC elleni meccsre. Végül a kondizás mellett döntöttünk, és talán ez látszott meg rajtunk az első félidőben. A szünetben aztán elbeszélgettünk, és a második félidőben már úgy játszottunk, ahogy szerettem volna, és ennek örülök, mert feladatomnak tartom, hogy Pécsett újra állandó téma legyen a női kosárlabda, és ehhez élvezetesen és eredményesen is kell játszanunk.

Laczkó Sára, az NKA játékosa: Jól játszottunk támadásban, ezt igazolja a szerzett pontjaink száma is, viszont a védekezésünk, főleg az elején, nem volt olyan agresszív és pontos, ahogy azt megbeszéltük. A második félidőre viszont rendeztük a sorainkat, és így sikerült egy viszonylag könnyű győzelmet aratnunk.

 

Mészárosné Kovács Andrea, a BEAC vezetőedzője: Az első félidőben agresszív védekezés ellen is egész jó megoldásokat találtunk, jó ritmusban szereztük a pontjainkat, tiszta helyzeteket vállaltunk el. Ahogy várható volt, a Pécs a harmadik negyedben váltott védekezésben, magasabbra toltak minket, és innentől kezdve nem tudtuk megoldani azokat a játékszituációkat, amiket korábban sikerült.

 

Asiah Jones BEAC játékos: Szerintem kifejezetten jól teljesítettünk az első félidőben, de aztán a másodikban több hibát is elkövettünk, ami sokba került. A kosárlabda a futások játéka, és ahogy fejlődünk, jobban fogunk reagálni azokra a szituációkra, amikor az olyan csapatok, mint a Pécs, könyörtelenül kihasználják a megingásainkat.

 

Szerző: Szabó Ferenc