A PMFC mérkőzése előtt a pécsi paralimpikonokat köszöntötték

2024. október 7. 10:23 2024. okt. 7. 10:23

A 2024-es párizsi paralimpia pécsi résztvevői egy névre szóló mezzel gazdagodtak.

A PMFC – Kaposvári Rákóczi FC NB III-as labdarúgó-mérkőzés előtt köszöntötték a pécsi paralimpikonokat, Konkoly Zsófiát és Iván Bencét, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola paraúszóit, Mocsári Bencét, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola paratriatronistáját, valamint Szabó Alexandrát, a PTE PEAC boccia-versenyzőjét és Hotz Csengét, a Pécsi Vörös Meteor Sportkör paraúszóját, akik egy-egy PMFC-mezt kaptak ajándékba.

A régiós rangadó a jogelődöket a Pécsi Dózsát és a PMSC-t is figyelembe véve a kaposváriakkal 1958 óta eddig harmincöt bajnoki meccset játszott a Pécs, az élvonalban tizennyolcszor, a másodosztályban pedig tizenhét találkoztunk. Kizárolag itthon pedig tizenhétszer csaptak össze a zöld-fehérekkel. Az összesített mérleg a PMFC szempontjából: 10 győzelem, 11 döntetlen, 14 vereség, 40 rúgott és 47 rúgott gól. Vasárnap a döntetlenek számát sikerült növelni.

 

Hamisítatlan szomszédvári rangadót vívott a két NB III-as labdarúgócsapat a Nyugati-csoport 10. fordulójában, amelynek alkalmával a jelenlegi éllovas Kaposvári Rákóczi FC-t fogadta közel tizenegy esztendő után ismét a Stadion utcában a Pécs. Jobban nem is indulhatott volna a vasárnap délutáni sorredben harminchatodik egymás elleni bajnoki összecsapás, ugyanis a 10. percben megszerezte a PMFC a vezetést. Tóth készítette le tökéletesen a labdát a bal szögletzászló közelében Rabatinnak, a csapatkapitány pedig 19-ről látványosan és egyben védhetetlenül eltekerte a játékszert a bal kapufa mellé, Mikler hiába vetődött jó irányba, ezt nem háríthatta, 1-0. A középpályás egyúttal első bajnoki gólját jegyezte a PMFC színeiben, a játékos ezt megelőzően a Szentlőrinc elleni hazai kupameccsen tudott eredményes lenni piros-feketében.

A 17. percben nem sokon múlott a hazai előny megduplázása, Rabatin szöglete találta meg tisztán Füredi fejét, akinek közeli csúsztatását ki tudta ütni Mikler. Ellenben egy gyorsan elvégzett kapuskirúgásból Mazzonetto Nicoló lépett ki a pécsi védők vonalából, majd a hezitáló Helesfayt megtréfálva a 16-os vonaláról, kissé jobbról a háló bal felébe emelte a játékszert a vendégek középpályása, 1-1. A 24. percben ismét hazaiak előtt adódott helyzet, Daru szépen lépett ki a baloldalon, befelé tolta a labdát, 13-ról laposan megpróbálta eltekerni a hosszú alsóba, ám Mikler spárgázva l blokkolt.

A térfélcserét követően az 56. percben a somogyiak házi gólkirálya, Babinszky bújt ki a piros-feketék védői között, majd elhúzta a labdát a kivetődő Helesfay mellett, jobbról, kiszorított szögből pedig a háló irányába gurított, csakhogy a visszafutó Rabatin a gólvonalon becsúszva mentett óriásit. A 66. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Pressing átlövése pattant le veszélyesen a tizenhatoson belül, ám a jó irányba elvetődő Helesfay pont még ujjheggyel szögletre tudott tisztázni..

NB III Dél-Nyugati-csoport, 10. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. Vezette: Fehérvári (Topálszki, Balogh)
 

PMFC – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-1)
Gsz.: Rabatin (10.), ill (Mazzonetto N., 18.)

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou, Preklet, Füredi – Ócsai (Morvai, 68.), Rabatin, Fejős (Németh, 78.), Hegedüs – Daru, Tóth (Vas, 27.).

Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Balogh, Szederkényi, Hadaró – Görög, Horváth, Madzonetto A., Madzonetto N. (Zoltán, 69.), Pusztai – Balla (Pressing, 58.), Babinszky.

Vezetőedző: Székely Tibor.

Aczél Zoltán, a PMFC vezetőedzője: A rivális ellen jó rangadót játszottunk. Az első félidőben rúgott gólt kár volt amortizálni. Akkor amikor fölényben voltunk sokat birtokoltuk a labdát. A lepattanókat általában sikerült begyűjteni. A kontrákra nagyon oda figyeltünk mégis abból kaptunk gólt. Az 1-0 sokat számított volna. Igazi rangadó volt. Öröm volt, hogy sokan kilátogattak a mérkőzésre, sokan érkeztek Kaposvár drukkerek is.

A találkozó 1-1-es eredménnyel ért véget.

 

Szerző: Szabó Ferenc