A PVSK Öregfiúk kosárlabda csapata nyerte a Szamosi Nándor emléktornát

2024. szeptember 15. 19:22 2024. szept. 15. 19:22

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg férfi kosárlabdázok részére, négy csapat részvételével a Szamosi Nándor nevét viselő tornát. A PVSK és a pécsi kosárlabdasport kiválóságának emlékére rendezett torna Bácska Topolya részvételével nemzetközivé vált. A 2024 évi tornát szoros mérkőzésen, a PVSK Öregfiuk csapata nyerte.

Szamosi Nándor, a pécsi kosárlabdasport kiemelkedő alakja volt, aki pályafutását játékosként, illetve edzőként egyaránt a PVSK-ban kezdte, és ott is fejezte be. Edzőként, a hölgyeknél és a férfiaknál is tevékenykedett, soha nem dolgozott más egyesületnél, csak a Pécsi VSK-ban. Az általa alapított PVSK Öregfiúk csapat tagjai huszonnyolc éve mindig megemlékeznek az 1995-ben elhunyt tanítómesterükről, a róla elnevezett emléktornával. A torna nemzetközi jellegét, ahogy mindig, ezúttal is, a szerbiai Bácska Topolya vendégszereplése biztosítja, a vajdasági együttes az összes eddig megrendezett tornán jelen volt.

Móricz Tamás játékos, a megnyitó előtt mondta: 28. alkalommal jövünk össze erre a kupára, hogy tovább őrizzük Szamosi Nándor emlékét, egy nagyon régi kapcsolat ez a többi csapattal. A kölcsönös tisztelet és a barátság jegyében lépünk pályára egymás ellen, ahol nem az eredmény számít, hanem az, hogy újra együtt vagyunk és közösen tudunk emlékezni.

 

Kövecses József egykori játékos, aki nélkül nincs Szamosi emléktorna: Sok minden változik a világban, de egy biztos, hogy az emléktornát amíg tudjuk, megrendezzük minden évben, így tisztelegve Szamosi Nándor emléke előtt. Tavaly először a Szalonkosár csapatával közösen rendeztük meg a tornát, így lesz ez idén is, ez is azt bizonyítja, hogy ezt a hagyományt nagyon sokáig fent akarjuk tartani. Köszönet a PVSK-nak, hogy közel három évtizede biztosítja a feltételeket a rendezéshez!


 

ifj., Szamosi Nándor, az emléktorna névadójának fia: Óriási dolognak tartom, hogy ennyi idő után sem feledkeztek meg a fiúk édesapámról. Azt gondolom, hogy az országban egyedülálló, hogy a róla elnevezett csarnokban és tornán jövünk össze a tiszteletére. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, kiemelten az Öregfiúk és a PVSK vezetésének mindezért!

 

Szamosi Nándor emléktorna eredménye:

 

1. PVSK Öregfiuk

2.Bácska Topolya

3. Unicum Sopron

4.Pécsi Szalonkosár

 

 

Szerző: Szabó Ferenc