A Szeged nyerte a PVSK-MATRO Kupát

2023. szeptember 11. 09:06 2023. szept. 11. 09:06

Felkészülési tornát játszott a PVSK-VEOLIA férfi kosárlabda csapata, a Szamosi Nándor Sportcsarnokban. A fiúk hangolódtak a szeptember végén startoló bajnokságra. A Vasas elleni elődöntős pénteki vereség után szombaton, a PVSK-Matro Kupa második napján már sokkal jobb teljesítménnyel sikerült előrukkolniuk az Eszékkel szemben, ám a siker itt is elmaradt.

PVSK-VEOLIA–NK OSIJEK 82-84 (28-24, 20-21, 26-14, 8-25)

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a PVSK-Matro-kupát, amely szeptember 8-9-én garantált izgalmas perceket szurkolónknak. Szrecsko Szekulovics vezetésével már közel egy hónapja készül az új szezonra a nyáron átalakult NB I B-s csapat, így a játékosok és a szakmai stáb is izgatottan várta már, hogy végre, ha nem is vérre menő, de azért mégiscsak „tétmeccseken” szerepelhessenek. Három csapat érkezett Pécsre, izgalmas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. Itt volt a B csoport egyik élcsapata, a Vasas mellett az élvonalbeli Szeged és a horvát Eszék érkezett vendégségbe.

Az első mérkőzésen a Vasas ellen Németh András betegség, Bíró Olivér pedig egy kisebb sérülés miatt nem volt csapatban, de mindenki más játék lehetőséget kapott. A kezdő ötösben három „újonc” is ott volt, Micsovics, Frank és Plézer. És talán épp ez az, ami miatt az első tíz percben még kicsit lassan, és meglehetősen sok hibával játszottak. A fővárosiak teljesen megérdemelten kerültek előnybe, és léptek meg hat ponttal tíz perc alatt. A folytatásban sokáig egál körüli volt az eredmény, a hajrához közeledve már ismét az ellenfél vette kézbe az irányítást. Az utolsó 4 percben a pécsieknek kellett az eredmény után futni, ez pedig láthatóan nem ízlett a vendéglátóknak. Bár még az utolsó másfél percben is megnyílt egyszer az út, hogy akár egyenlíthessenek, a sok kihagyott dobóhelyzet és eladott labda nem engedte, hogy be tudják húzni az elődöntő. PVSK-VEOLIA–VASAS AKADÉMIA 62-69

A Vasas elleni elődöntős vereség után szombaton, a PVSK-Matro Kupa második napján már sokkal jobb teljesítménnyel sikerült előrukkolni a PVSK-VEOLIA csapatának, az Eszékkel szemben. A támadójáték pörgős volt, és az egy nappal korábban kicsit visszafogottabban teljesítő Micsovics és Mokánszki is remek megoldásokat mutatott be. Nem is csoda, hogy az első negyed után vezetett a PVSK. Igaz a kapott pont kicsit azért sok volt. (24). Három negyed után 74-59. Végül elszórakozták jelentős vezetésüket. Az Eszék ugyanis hamar vérszemet kapott a negyedik negyed elején, amikor kiszúrta, hogy megtorpant a hazaiak támadójátéka. Ennek aztán az lett a vége, hogy a legvégén már annak is örülhettek Halászék, hogy döntetlenre mentettük a meccset – legalább is ezt hitték 82-82-nél, csakhogy az Eszéknek elég volt néhány másodperc arra, hogy még egy helyzetet kialakítson, és be is fejezzen. Hiába a jelentős előny, végül elbukták a bronzcsatát.

 

Szerző: Szabó Ferenc